Πάρος: Πανηγυρικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Παρέλαση υπό τους ήχους του πατριωτικού «Θούριου»… (Βίντεο + Φωτό)

25 Μαρτίου 2019 16:25

Λαμπρές ήταν οι εκδηλώσεις που τίμησαν με κάθε επισημότητα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Πάρο.

Το πρωί της Δευτέρας, στην Παροικία, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, ενώ παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης καθώς και η πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κα. Κατερίνα Μονογυιού.



Μετά το πέρας της δοξολογίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του νησιού. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε κατόπιν και έγινε η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τις οποίες η Παροικία τίμησε την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή οδό μαθητική παρέλαση. Τα νιάτα της Πάρου, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πρωτεύουσας του νησιού, παρέλασαν με ζωντάνια, παλμό και υψηλό φρόνημα.

Για πρώτη φορά φέτος, η Φιλαρμονική του Δήμου Πάρου παιάνιζε τη μουσική του πατριωτικού ύμνου «Θούριου» κατά την παρέλαση, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος. Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και ο πολύς κόσμος που παρακολούθησε τα νιάτα της Πάρου να παρελαύνουν καμαρωτά, τα χειροκρότησε με ενθουσιασμό!



Ο πανηγυρικός εορτασμός συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα των Νεανικών Συντροφιών του Ι.Π. Παναγία Εκατονταπυλιανή.

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Παροικία, θα συνεχιστούν το βράδυ με την αναβίωση του εθίμου της λαμπαδηφορίας, ενός εθίμου που σε συμβολικό επίπεδο αναπαριστά την «Ανάσταση του Γένους», την έξοδο στο φως της Ελευθερίας του έθνους μας μετά από σκοτεινή μακρόχρονη σκλαβιά.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos