Πάρος: Εξαιρετική δράση προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Νάουσας! (Βίντεο + Φώτο)

03 Απριλίου 2019 13:33

Μια σπουδαία εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου στον υποθαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Νάουσας.


Η ομάδα εθελοντών δυτών «We Dive We Clean» σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Νάουσας «Ναϊάς» υλοποίησε τη δράση «Project PAROS» καθαρίζοντας το βυθό του λιμανιού του οικισμού από στερεά απορρίμματα αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό μια υπέροχη πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής.

Δύο εθελοντές δύτες της ομάδας, καταδύθηκαν και ανέσυραν πλήθος αντικειμένων όπως λάστιχα, σίδερα, μπουκάλια και πολλά άλλα άχρηστα στερεά υλικά προς αρνητική έκπληξη όλων! Στη διεξαγωγή του καθαρισμού συνέδραμαν και μέλη του Ναυτικού Ομίλου «Ναϊάς» καθώς και άλλοι εθελοντές του κλιμακίου της ομάδας «We Dive We Clean» που μετείχαν στη δράση στο νησί της Πάρου.



Το όλο εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και είχε ως απτό αποτέλεσμα την απομάκρυνση από το βυθό αντικειμένων που επιβάρυναν το θαλάσσιο περιβάλλον και το εξέθεταν στον κίνδυνο της ρύπανσης.

Η ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση και η ευαισθητοποίηση στην προστασία των θαλασσών μας και του βυθού τους, θα πρέπει αποτελέσουν για τη χώρα μας - μια επικράτεια με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής - ζητήματα μείζονος προτεραιότητας.

Ειδικότερα για τα νησιά μας, το ζήτημα της διατήρηση της καθαρότητας των θαλασσών δεν σχετίζεται μόνο με την τοπική τουριστική - οικονομική ανάπτυξη, αλλά πολύ περισσότερο δε, με τη μακροπρόθεσμη διαφύλαξη των ιδιαίτερων στοιχείων της νησιώτικης φύσης εν γένει. Και κατ΄επέκταση τη διατήρηση της μοναδικής ταυτότητάς της και της ξεχωριστής ιδιοπροσωπίας της…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos