Απαράδεκτες χωματερές – βόμβες για τη δημόσια υγεία γύρω από κάδους απορριμμάτων στην Πάρο!

17 Οκτωβρίου 2019 14:54

Το λυπηρό φαινόμενο της αλόγιστης ρίψης άχρηστων, μεγάλων αντικειμένων γύρω από κάδους απορριμμάτων στο νησί της Πάρου δεν έχει τέλος! Στο θέμα έχουμε αναφερθεί ξανά και ξανά, ωστόσο η κατάσταση αυτή την περίοδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο!


Σωροί από ογκώδη, πεταμένα όπως – όπως κλαδιά, στρώματα, συσκευές και πάσης φύσεως αντικείμενα που σπεύδουν να ξεφορτωθούν μερικοί μετατρέποντας τον δημόσιο χώρο σε χωματερή, προκαλούν μια άθλια εικόνα – υγειονομική βόμβα στο νησί που εγκυμονεί κινδύνους.

Κι αν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ορισμένοι αποδίδουν την αντικοινωνική και καταχρηστική αυτή συμπεριφορά που προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας, στο μεγάλο όγκο τουριστών που κατακλύζει το νησί, η υπόθεση αυτή καταρρίπτεται περίτρανα σήμερα, καθώς στο νησί έχουν κυρίως απομείνει οι μόνιμοι κάτοικοί του. Συνεπώς, ανάμεσα στους ασυνείδητους που ρυπαίνουν αλόγιστα βρίσκονται δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας.


Παρά τις επισταμένες προσπάθειες του Δήμου Πάρου και των Υπηρεσιών Καθαριότητας για την εξάλειψη του ντροπιαστικού φαινομένου, το θέμα φαίνεται να μην έχει λυθεί. Ίσως θα έπρεπε να αναληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες και μέτρα από τους καθ΄ύλην αρμόδιους για την διατήρηση της περιβαλλοντικής τάξης και ισορροπίας στο νησί, κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει γίνει…

Στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, θα μπορούσαν επί παραδείγματι να κινηθούν άμεσες πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου.
Καθώς το ζήτημα είναι φλέγον και αφορά ευρύτερα την περιβαλλοντική συνείδηση του καθενός από εμάς ως πολιτών, η λύση του θα έπρεπε ίσως να έρθει από εκείνους που κατέχουν θεσμικές θέσεις ευθύνης σχετικές με το περιβάλλον του τόπου μας…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos