Πάρος και κρουαζιέρα: To 2019 η καλύτερη χρονιά!

11 Ιανουαρίου 2020 18:52

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί της Πάρου, καθώς αυξητική είναι η τάση των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Το 2019, 27 κρουαζιερόπλοια αφίχθησαν στο νησί μεταφέροντας 4.871 τουρίστες.

Οι αριθμοί αυτοί τόσο των κρουαζιερόπλοιων όσο και των επισκεπτών κρουαζιέρας στο νησί είναι οι μεγαλύτεροι από το 2015!
Η Πάρος τώρα, κατατάσσεται με βάση τον αριθμό ατόμων που αποβιβάζονται στα λιμάνια της Ελλάδας από κρουαζιερόπλοια στην 24η θέση.

Την 5η τώρα θέση καταλαμβάνει το νησί ανάμεσα στις Κυκλάδες με βάση και πάλι των αριθμό των αφικνούμενων επισκεπτών. Με σειρά τώρα κατάταξης, το κορυφαίο σε αφίξεις και τουρίστες κρουαζιέρας νησί των Κυκλάδων είναι η Σαντορίνη και ακολουθούν η Μύκονος, η Σύρος, η Μήλος, η Πάρος, η Νάξος και η Άνδρος.

Σημειώνεται ότι η αυξητική πορεία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Πάρο, δεν υφίσταται κατά αναλογικό τρόπο και στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, καθώς υπάρχουν νησιά που δυστυχώς μέσα στα τελευταία χρόνια ακολούθησαν φθίνουσα πορεία ως προς τον αριθμό κρουαζιερόπλοιων και τουριστών που είδαν να φθάνει στο λιμάνι τους.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos