Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Θα επιλυθεί το πρόβλημα των επειγουσών διακομιδών από Αντίπαρο…».

23 Ιανουαρίου 2020 18:00

Είναι γνωστό, ότι σε μια επείγουσα διακομιδή ασθενούς, ελάχιστα λεπτά καθυστέρησης, μπορεί να αποβούν καθοριστικά για τη ζωή και την υγεία του πάσχοντος.


Μάχη με το χρόνο δίνουν λοιπόν οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάθε φορά που λαμβάνουν μια επείγουσα κλήση, γνωρίζοντας πως ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το πρόβλημα της αναμέτρησης με το χρόνο το γνωρίζουν καλά οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αντιπάρου. Από τη στιγμή που ένα ασθενοφόρο θα ξεκινήσει από την Παροικία προς την Πούντα, θα επιβιβαστεί στο ferry, θα φθάσει στην Αντίπαρο, θα παραλάβει τον ασθενή, και θα επιβιβαστεί ξανά επίσης στο ferry για να φθάσει από Πούντα στο Κέντρο Υγείας της Παροικίας, περνά ένα μεγάλο διάστημα χρόνου που στο μεταξύ μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Στο πρόβλημα αυτό έγινε αναφορά στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην Πάρο με τη συμμετοχή υψηλά ιστάμενων αρμόδιων ιθυνόντων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου ενήμερος για το ζήτημα, δεσμεύτηκε για επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ειδικές λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζεται από το ΕΚΑΒ η μείωση του χρόνου διακομιδών από την Αντίπαρο προς το νησί της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos