Επιστολή Δημάρχου Παρου:: Αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου

05 Οκτωβρίου 2015 13:25

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί ουσιαστικά κατάργηση της νησιωτικότητας που είναι
όχι μόνο κεκτημένο δικαίωμα αλλά και τρόπος επιβίωσης. Είναι μέτρο άδικο που θα πλήξει καίρια τον πρωτογενή τομέα των νησιών και τον τουρισμό που αποτελεί τη βάση της οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Η αύξηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον προϋπολογισμό των Δήμων καθώς μετακυλίεται σε όλες τις δαπάνες των Δήμων και ιδιαίτερα των ανταποδοτικών υπηρεσιών το κόστος των οποίων βάσει της κείμενης νομοθεσίας βαρύνει τους δημότες μέσω των δημοτικών τελών καθώς δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους πόρους του Δήμου ανεβάζοντας δυσβάσταχτα το κόστος ζωής. Στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάνε οι κάτοικοι των νησιών μας και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά είναι
αναγκασμένοι οι Δήμοι να μεταφέρουν άδικα ένα επιπλέον οικονομικό βάρος στους πολίτες. Για το λόγο αυτό ζητάμε την εξαίρεση των Δήμων από την αύξηση του Φ.Π.Α. και ιδιαίτερα όσον αφορά τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας διότι είναι αυτονόητο ότι από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εξαρτάται η καλή εικόνα του νησιών μας.

 

Με
εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos