Πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πάρου για το ζήτημα της Υγείας στο νησί

22 Ιουνίου 2016 13:04

Μετά την επεισοδιακή προ ολίγων ημερών πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου να αφαιρέσει αυτοβούλως τα κλειδιά του σύγχρονου, εξοπλισμένου ασθενοφόρου – μονάδα, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει - όπως ήταν προγραμματισμένο από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ - από το νησί, ο Δήμαρχος δεν έκατσε έπειτα με σταυρωμένα τα χέρια να αναμένει τυχόν συνέπειες...

Αμέσως προέβη σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους φορείς, για το ζήτημα της παραμονής του ασθενοφόρου στη Πάρο, και όχι μόνο...

Ο Δήμαρχος κ. Μ. Κωβαίος, όπως τόνισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη τη Τρίτη 21 Ιουνίου, εξέθεσε λεπτομερώς στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη τα μείζονα και χρονίζοντα προβλήματα ανεπάρκειας των δομών δημόσιας – δωρεάν περίθαλψης στο νησί που σχετίζονται τόσο με το ΕΚΑΒ όσο και με το Κέντρο Υγείας και δήλωσε ότι και οι δύο υπουργοί έτειναν ευήκοα ώτα διαβεβαιώνοντάς τον ότι συμμερίζονται απόλυτα τα προβλήματα εξετάζοντας τρόπους για τη επίλυσή τους.

Ο κ. Κωβαίος, σημείωσε επίσης ότι στις επικοινωνίες του με τους υπουργούς, ζήτησε όχι μόνο να παραμείνει τελικά το ασθενοφόρο – μονάδα στην Πάρο αλλά να ενισχυθεί σημαντικά η στελέχωση και του έτερου ασθενοφόρου με διασώστες ώστε να καλύπτονται σε 24ωρη βάση οι βάρδιες και να μην τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Εκθέτοντας παράλληλα, όπως είπε, στους αρμόδιους υπουργούς τις πάγιες, σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας του νησιού, σημείωσε ότι οι υπουργοί ενημερώθηκαν πλήρως για την κατάσταση και αφουγκράστηκαν τα προβλήματα που όντως είναι υπαρκτά και σοβαρά καθώς σχετίζονται με το υπέρτατο αγαθό της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ο κ. Κωβαίος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλος θα κληθεί να συμμετάσχει σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ώστε μέσω του διαλόγου να ενημερωθεί πληρέστερα για τα ζητήματα που αφορούν το ΕΚΑΒ στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos