Αγγελική Παυλάκη: Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

28 Μαρτίου 2019 11:53

Παρακάτω αναφέρονται τα αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Προδρόμου « Σκόπας ο Πάριος» προς την Κοινότητα Αρχιλόχου. Δίπλα γράφεται ποια από αυτά έχουν περάσει από κοινοτικό συμβούλιο και σε ποια έχει λάβει απάντηση ο σύλλογος.


Αρ. Πρωτ. 65, 15/10/2018 , Διόρθωση πλακόστρωτου έξω από το Νηπιαγωγείο Προδρόμου από το ύψος της παιδικής χαράς

Το ίδιο αίτημα εστάλη ΠΑΛΙ στις 4/3/2019 με αρ. πρωτ. 79, αφού ο σύλλογος δεν είχε καμία απάντηση, ούτε μπήκε ποτέ θέμα στο κοινοτικό συμβούλιο.
Αρ. πρωτ. 68, 15/11/2018 , Μονοδρόμηση και τοποθέτηση κολωνακίων στον οικισμό Πρόδρομο της ΔΚ Αρχιλόχου
Καμία απάντηση , ούτε θέμα στο κοινοτικό συμβούλιο.
Αρ. Πρωτ. 70, 29/11/2018, Αντικατάσταση 2 μπασκετών στο γήπεδο του Προδρόμου
Αρ. Πρωτ. 71, 29/11/2018 , Καλλωπισμός του χώρου του Ηρώων , καθάρισμα από τα ξερά δέντρα και αντικατάσταση. Αντικατάσταση των υπαρχόντων παγκακίων και πρόσθεση άλλων 2 στον ίδιο χώρο.
Αρ. Πρωτ. 72, 29/11/2018, Αίτημα για να σταλεί το μηχάνημα του Δήμου, να ξεριζώσει τους ξεραμένους φοίνικες στα παρτέρια του Ηρώων και της πλατείας του Αγ. Σπυρίδωνα, ώστε να τοποθετηθούν νέα δέντρα και λουλούδια.
Αρ. Πρωτ. 73, 29/11/2018 , Ασφαλτόστρωση δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Κοντιανής στον Πρόδρομο.

Στα αιτήματα 70, 71, 72, 73 τα οποία και ΔΕΝ πέρασαν Κοινοτικό συβούλιο για άλλη μια φορά, λάβαμε επιστολή από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρχιλόχου. Όντως ήρθε το μηχάνημα του Δήμου και έβγαλε τα ξερά δέντρα, μιας και υπήρχε απόφαση παλαιότερη του Κοινοτικού συμβουλίου για ανάπλαση του Ηρώων στον Πρόδρομο, που ποτέ όμως δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τον καλλωπισμό του όμως και για την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, δεν υπήρξε απάντηση. Για την ασφαλτόστρωση προς την Ιερά Μονή της Παναγίας της Κοντιανής δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, όπως μας έγραψε ο Πρόεδρος στην απάντησή του . Επίσης, για τις 2 μπασκέτες του γηπέδου του Προδρόμου, είχε στείλει και ο ίδιος αίτημα προς τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο.

Ο σύλλογός μας με δικά του έξοδα, έφτιαξε – όσο μπορούσε να παρέμβει- το Ηρώων και την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Τους «βολέψαμε» κατά κάποιον τρόπο, μιας και είναι αρμοδιότητα της Κοινότητας κι όχι ενός πολιτιστικού συλλόγου, αλλά το σκεπτικό μας ήταν, είναι και θα είναι πως τα χρήματα του συλλόγου είναι ανταποδοτικά προς τα μέλη του.

Αρ. πρωτ. 80, 4/3/2019, Αίτημα για την επισκευή πλακόστρωτου δρόμου στο Ηρώων του Προδρόμου.
Καμία απάντηση, ούτε καν θέμα στο πρόσφατο κοινοτικό συμβούλιο στις 19/3/2019
Α! Και να μην ξεχάσουμε! Από τα χρήματα που δίνει η ΚΔΕΠΑΠ στις Κοινότητες για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ναι παίρνει και ο Σκόπας μερίδιο, όπως και οι άλλοι 2 σύλλογοι της Κοινότητας, για να κάνουν τις εκδηλώσεις της Κοινότητας, όπου και διαφημίζονται ο Δήμος Πάρου, η ΚΔΕΠΑΠ και η Κοινότητα Αρχιλόχου.

Εν κατακλείδι, τα αιτήματα στέλνονται για να μπαίνουν ως θέματα στα κοινοτικά συμβούλια τουλάχιστον , και να ενημερώνονται οι κοινοτικοί σύμβουλοι.
Αυτό στην Κοινότητα Αρχιλόχου Δ Ε Ν γίνεται.
Τα αιτήματα στέλνονται για να δίνονται και απαντήσεις προς τους αιτούντες.

Αυτό στην Κοινότητα Αρχιλόχου τις περισσότερες φορές Δ Ε Ν γίνεται.
Να σημειωθεί ότι γραπτώς έχουμε ζητήσει να ενημερωνόμαστε , ως σύλλογος, για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συμβουλίων. Αυτό έγινε ελάχιστες φορές κι ας υπήρξε η προτροπή και του ίδιου του Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Αλλά όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κοινότητας προφορικά έχει δηλώσει, η Πρόεδρος του Σκόπα είναι της Αντιπολίτευσης.
Τιμητικό για εμένα ,Πρόεδρε! Μόνο που ο Σκόπας δεν είναι μόνο η πρόεδρός του, αλλά ένα ολόκληρο χωριό.

 

Αγγελική Γ. Παυλάκη
Πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου
« Σκόπας ο Πάριος»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos