Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει…

28 Σεπτεμβρίου 2019 13:42

Τελικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκών δεν εννοεί να καταλάβει ότι το χωριό δεν είναι τσιφλίκι και η κοινότητα «μαγαζάκι» του. Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία του, που δεν είναι σημερινή, έχει τουλάχιστον την ανοχή του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου.


Αναφερόμαστε στα γεγονότα της χθεσινής (27-9-19) «σύναξης» συμβούλων της κοινότητας Λευκών που ο πρόεδρος Ι. Κονταράτος θέλει να βαφτίσει «συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου».
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία των Κοινοτήτων, «Το συμβούλιο κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του μία (1) τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, …

.Η πρόσκληση, στην οποία αναγράφονται, οπωσδήποτε, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και ο τόπος και ο χρόνος (ημερομηνία και ώρα) πραγματοποίησης της συνεδρίασης, μπορεί να είναι γραπτή ή ηλεκτρονική και επιδίδεται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης. Δημοσιεύεται επίσης στο γραφείο της κοινότητας».
Πρόσκληση προς τους κοινοτικούς συμβούλους δεν υπήρξε ποτέ.

Η παρευρισκόμενη σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αφροδίτη Αλεξοπούλου-Παντελαίου, κατήγγειλε το γεγονός και αποχώρησε, αφού εισέπραξε από τον πρόεδρο περιπαιχτική και ειρωνική συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε τη στάση του προέδρου Ι. Κονταράτου και δηλώνουμε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε καθεστωτικές νοοτροπίες του παρελθόντος. Με τη δύναμη που μας έδωσε ο παριανός λαός και στις Λεύκες, θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου για το σεβασμό από μέρους του προέδρου των διαδικασιών.
Η «συνεδρίαση» της Κοινότητας Λευκών πρέπει να θεωρηθεί «ως μη γενόμενη» και η επανάληψη της να γίνει με νόμιμη σύγκληση. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα με πρωτοβουλία τους, τότε θα προσφύγουμε εμείς κατά της νομιμότητας της «συνεδρίασης» σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 118 του Ν. 4555/2018.

Πάρος 28-9-2019

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos