Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Δημοτικό Συμβούλιο ή "σύναξη" καφενείου ;

09 Δεκεμβρίου 2019 22:34

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε στους αρμόδιους Αντιδημάρχους ερωτήσεις σχετικά με την συνεχιζόμενη καύση σύμμικτων απορριμμάτων στο Ζευλάκι της Παροικιάς, την τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμου στις Ασπριές και την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας στον πρώην Κοινοτικό Ξενώνα της Νάουσας στον οποίο εκτελούνται οικοδομικές εργασίες.


Από τις απαντήσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων προκύπτει:

1. H προσπάθεια υποβάθμισης από μέρους της Δημοτικής Αρχής, της κατάστασης με την καύση απορριμμάτων στο Ζευλάκι. Κατά τη λογική δε του χωρικού Αντιδημάρχου Παροικιάς, ο οποίος ορίστηκε για να λύσει η Παροικιά τα προβλήματα της, «γιατί να μη καίει ο Δήμος κανένα βαμμένο ξύλο, όταν στα «ρακοκάζανα» καίγονται παλιά κουφώματα»!!!

Συνέχεια της «λογικής» της καύσης η ανάφλεξη (;) ανακυκλώσιμων υλικών στο χώρο συγκέντρωσης τους, στον Αγ. Βλάση την Παρασκευή 6/12, που παρά την επιχωμάτωση αναδύει νέφος τοξικότητας μέχρι σήμερα, χωρίς την κινητοποίηση κανενός αρμόδιου φορέα περιβάλλοντος ή υγείας.

2. H παράνομη τσιμεντόστρωση δρόμου στις Ασπριές έγινε χωρίς γνώση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Δ. Σαρρή- Παπακυρίλλου.

3. Για τον πρώην Κοινοτικό Ξενώνα της Νάουσας υπάρχει άδεια κατεδάφισης, έχει κατατεθεί φάκελος αλλά δεν υπάρχει εγκεκριμένη οικοδομική άδεια.

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα, σύμβουλοι της πλειοψηφίας μετέτρεψαν με ακατονόμαστες εκφράσεις τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε πεζοδρομιακή «σύναξη». Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση του Αντιδημάρχου Π. Κεμπάμπη, ο οποίος πολύ γρήγορα μπήκε στο κλίμα της «εξυπηρέτησης», της πολιτικής συναλλαγής, της αδιαφανούς διαχείρισης του δημοτικού χρήματος και της προκλητικής αγνόησης διαδικασιών στο όνομα ενός ιδιότυπου λαϊκισμού, ενός «τσαμπουκά», που και καλά «λύνει» ζητήματα, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την «ευθύνη» της παράνομης τσιμεντόστρωσης.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθει ή να του πουν ότι, υπάρχουν δεκάδες αιτήματα τσιμεντόστρωσης ή ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων που προσκρούουν στο υπάρχον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού, το οποίο αγνοεί και χλευάζει συνολικά και που η δημοτική πλειοψηφία που μετέχει είχε και έχει χρέος να φέρει προς τροποποίηση.

Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι υπάρχουν χαρακτηρισμένοι οικισμοί και δημοτικοί δρόμοι στην Παροικιά που η Δημοτική Αρχή που υπηρετεί, τους έχει καταδικασμένους χωρίς να κάνει το παραμικρό έργο, εδώ και πολλά χρόνια .

Για όλα τα παραπάνω φαινόμενα και γεγονότα η ευθύνη του Δημάρχου είναι τεράστια. Παρά την προτροπή μας να πάρει θέση ήταν σιωπηλός θεατής, καλύπτοντας αυθαιρεσίες με την στάση του, στο όνομα των παραταξιακών ισορροπιών. Τα πρωτοφανή γεγονότα και λεγόμενα σε αυτή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν προηγούμενο.

Ευθύνες βέβαια εκτός του Δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας που πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα θέση, έχουν και όσοι πιστεύουν, στηρίζουν και ενισχύουν με τη «σοφία» τους και την τακτική τους τη «μαγκιά» του Αντιδημάρχου, γιατί πιστεύουν ότι είναι σε θέση να λύσει με αυτόν τον τρόπο προβλήματα προς όφελος του παριανού λαού.

Δυστυχώς οι υπηρεσίες τους είναι σε λάθος δρόμο.

Πάρος 9-12-19

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos