ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1355)

Το Δημοτικό Ωδείο Πάρου δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση της παραδοσιακής μουσικής η οποία αποτελεί πολύτιμη πολιτιστική παρακαταθήκη για τον τόπο μας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα και δεξιοτέχνη της παραδοσιακής μουσικής, κ. Νίκο Χατζόπουλο. Ο καλλιτέχνης θα διδάξει παραδοσιακό βιολί, μαντολίνο, λαούτο, καθώς και κλασσικό βιολί, στους σπουδαστές της κλασσικής μουσικής.

Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα που συμβαίνει δυστυχώς στις κοινωνίες μας και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Η Συνάντηση: Μια όμορφη ιστορία που ξεκίνησε δειλά-δειλά το 1988 στη Μυτιλήνη, η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, έκλεισε φέτος τα 30 χρόνια της με μια εντυπωσιακή παρουσία της στο νησί της μαστίχας, τη μυροβόλο Χίο.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση - παρουσίαση που διοργανώνουμε στις 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 στην ‘‘Παριανή Στέγη’’ Χαλκοκονδύλη 37 (Αθήνα, 8ος όροφος), με θέμα το βιβλίο του Lester R. Brown:«Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ»

Δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα την προσχολική ετοιμότητα και την πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών στο Νηπιαγωγείο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Πάρο με ομιλήτρια την κα. Αλευριάδου Αναστασία, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Παν/μίου Δ. Μακεδονίας.

Τα τριάντα του χρόνια κλείνει φέτος ένας από τους πιο ελπιδοφόρους και όμορφους θεσμούς του Αιγαίου που υποστηρίζει και αναδεικνύει την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργικότητα και τους καλλιτέχνες της στο νησιωτικό χώρο του Αρχιπελάγους.

Είναι από τις σπάνιες φορές που ένας Σύλλογος βάζει τόσο ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στις εκδηλώσεις πολιτισμού ενός τόπου! Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που μια μικρή τοπική κοινωνία έχει ως «ψυχή» της έναν τόσο δραστήριο Σύλλογο που τη βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε ευκαιρία!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos