ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1096)

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις

Την 28η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, μετά τον εσπερινό, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμαρών με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑΠ, σας προσκαλεί στο πανηγύρι που διοργανώνει στο χώρο του Συλλόγου.

Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της 21ης Ιουνίου ως Ημέρα Μουσικής που ξεκίνησε ως εθνικό κίνημα-γιορτή στη Γαλλία το 1982 και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός.

Από τις 17/6 το Μουσείο Γλυπτικής " Ν. Περαντινός " στη Μάρπησσα θα είναι ανοιχτό από Πέμπτη έως και Κυριακή 10:00 - 15:00 και 19:00 - 22:00.

Τα βιβλία είναι γνώση, μάθηση, συντροφιά και πολιτισμός.

Μια ιδιαίτερη βραδιά ετοιμάζει εδώ και καιρό το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα της Νάουσας.

Όσοι παρευρεθούν την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο νιάτα, ωραίες παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και χορό από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, Σάμο και Ικαρία, τις Σποράδες και την Πάρο. Ιδιαίτερο, μεγάλο αφιέρωμα θα γίνει στη μεγαλόνησο Κρήτη με φορεσιές από τα Σφακιά και τα Ανώγεια, ραμμένες στο νησί μας, με αναπαράσταση του κωμικού εθίμου «η Αρπαγή της νύφης» από το Μελιδόνι Ρεθύμνου, με χορούς από τα Χανιά, την Κίσσαμο, το Λασήθι και το Ηράκλειο.

Όλα αυτά δοσμένα από νέους και νέες της Πάρου, χορευτές και μουσικούς, χωρίς «εξωτερική βοήθεια» αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα στην Πάρο εστίες πολιτισμού που μπορούν να παράγουν έργο βασισμένες στις δικές τους δυνάμεις, προσφέροντας στα μέλη του Συγκροτήματος μεγάλη ικανοποίηση αλλά και στους θεατές των εκδηλώσεων ιδιαίτερη ευχαρίστηση για το θέαμα που απολαμβάνουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή