«Άναψε» το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό σκαρί της Ελλάδας στην Παροικία Πάρου! (Βίντεο)

11 Δεκεμβρίου 2017 14:04

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικία της Πάρου ένα εντυπωσιακότατο παραδοσιακό σκαρί, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει στηθεί ποτέ σε πλατεία ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.

Διαγωνισμός με δώρο το μαναδικο Clip&Talk BluetoochΤο απόλυτης συμβολικής αξίας παραδοσιακό πλεούμενο που φωτίστηκε στην Πάρο, στο κέντρο των Κυκλάδων, έχοντας διασχίσει θάλασσες πριν την τοποθέτησή του στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού, σηματοδοτεί γλαφυρά την αυθεντική αξία του ελληνικού ναυτικού πολιτισμού και της μοναδικής θαλασσινής νησιώτικης κληρονομιάς. Παραπέμπει στις γνήσιες πατροπαράδοτες καταβολές του τόπου μας, τότε που, ο παραδοσιακός χριστουγεννιάτικος στολισμός, επέβαλε το έθιμο της λαϊκής διακόσμησης καραβιών στα σπιτικά της Πάρου και των Κυκλάδων.


Κατάμεστη από κόσμο και πολλά μικρά παιδιά ήταν η πλατεία τη βραδιά της Κυριακής, η οποία εκτός από το φωτισμό του σκαριού, περιελάμβανε μοίρασμα δώρων από τον Αϊ – Βασίλη, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδίες και χορευτικές εκδηλώσεις λιλιπούτειων χορευτών. Πάγκοι με κάθε λογής κεράσματα προσφέρθηκαν στον κόσμο και ζέσταναν τις καρδιές σκορπώντας χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας για τις γιορτές που έρχονται.



Ζεστασιά, θαλπωρή και μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα, έφεραν ολοζώντανο το πνεύμα των Χριστουγέννων στις ψυχές των συμμετεχόντων της όμορφης εκδήλωσης οι οποίοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία της εκδήλωσης - υπό τη διοργάνωση του Δήμου Πάρου, της ΚΔΕΠΑΠ και της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου - και η για πρώτη φορά, φωταγώγηση του μεγάλου παραδοσιακού σκαριού στην κεντρική πλατεία, βασίστηκε στην εμπνευσμένη ιδέα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου κ. Παναγιώτη Ιορδάνη.
Και του χρόνου!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos