Ferry – Boat της γραμμής Πάρου – Αντιπάρου μετατρέπεται σε θεατρικό σανίδι!

21 Ιουνίου 2018 17:36

Μια σπουδαία, πρωτότυπη θεατρική παράσταση στο λιμάνι της Αντιπάρου!

Μια σπουδαία θεατρική παράσταση βασισμένη στον ποιητικό μονόλογο «Χίλιαεννιακόσια» του Alessando Baricco υπό τον τίτλο «Lemon», πρόκειται να παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 21:00 πάνω σε ferry – boat της γραμμής Πάρου Αντιπάρου το οποίο θα μετατραπεί για μια βραδιά σε θεατρική σκηνή!

Με τους θεατές να παρακολουθούν πάνω στο πλοίο δύο ηθοποιούς και ένα ιδιότυπο πιάνο το οποίο θα ξετυλίγει την ιστορία ενός σπουδαίου πιανίστα που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά αλλά εκφράστηκε μέσα από τις νότες και τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε στο πλοίο, η έξοχη αυτή παράσταση θα δοθεί μεταξύ της στεριάς και της θάλασσας της Αντιπάρου πάνω στο δεμένο στο λιμάνι της ferry.

Η παράσταση, αισθητοποιεί υψηλούς συμβολισμούς και αποδεικνύει ότι η θεατρική τέχνη μπορεί να μεταχειριστεί ποικίλα μέσα για να μεταδώσει το νόημά της.

Όσοι βρεθούν το βράδυ της Κυριακής στην Αντίπαρο, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτότυπη θεατρική εμπειρία μεταξύ στεριάς και θάλασσας όπως άλλωστε και ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης του έργου ο οποίος συλλέγει εμπειρίες και προβληματισμούς από τη θάλασσα και τη στεριά στη διάρκεια της εν πλω ζωής του!

Πώς είναι να βλέπεις θέατρο πάνω σ’ ένα Ferry-Boat;
Την Κυριακή 24 Ιουνίου, η Παντόφλα -το καράβι που συνδέει την Πάρο με την Αντίπαρο- μετατρέπεται στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν. Σε μία πρωτότυπη παράσταση, το πλοίο της γραμμής γίνεται θεατρική σκηνή, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, ενός σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό.
Η site-specific παράσταση Lemon ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία με πρώτο σταθμό το λιμάνι της Αντιπάρου. Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη και παραγωγή των Experimento, δύο ηθοποιοί παρέα με ένα πιάνο-ιδιοκατασκευή ταξιδεύουν κάνοντας στάσεις σε διαφορετικά μέρη. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές. «Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό την Αντίπαρο να ετοιμάζονται…»

Το έργο
O Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Ένας φίλος, γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Ένας φίλος του μουσικός, που τον πλησίασε με μεγαλύτερη τόλμη απ’ ό,τι οι άλλοι εφήμεροι συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Μπήκε μέσα στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο.
Οι δυο φίλοι παρέα μ’ ένα ιδιαίτερο πιάνο παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα: Είμαι καλά εδώ που είμαι; Ή πρέπει να βρεθώ σε άλλο μέρος, να ανακαλύψω καινούργια πράγματα;
Υποδύονται τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε ο Χιλιαεννιακόσια όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον σκότωσε.

Ο Χιλιαεννιακόσια δεν είχε ακουμπήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά.
Κι όμως, ήταν σα να τα είχε δει όλα.

Lemon – Mια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα
Βασισμένο στον ποιητικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Alessandro Baricco. Από τον Οκτώβριο του 2018, η παράσταση Lemon θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Radar.
Ακολουθήστε το ταξίδι αυτής της παράξενης ιστορίας!

Το πλήρωμα
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός - Ηχοληψία: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες - Trailer : Χάρης Γερμανίδης
Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς
Παραγωγή: Experimento

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

Ταυτότητα εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Κυριακή 24 Ιουνίου - 21:00
Τοποθεσία:
Ferry Boat “Παντόφλα” – Λιμάνι Αντιπάρου
Διάρκεια:
70 λεπτά

Εισιτήρια:
5 ευρώ (όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά καθισμάτων της αίθουσας Καλουδά).
Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο του Ferry-Boat την ημέρα της παράστασης από τις 19:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977773875

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αντίπαρος εν πλω

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos