Ενθουσίασε τον κόσμο η θεατρική παράσταση «Lemon» που παρουσιάστηκε πάνω σε Ferry – Boat της γραμμής Πάρου – Αντιπάρου! (Βίντεο)

25 Ιουνίου 2018 20:32

Μια πρωτότυπη ως προς την σκηνική της παρουσίαση θεατρική παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου, όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Αντιπάρου.

Εκεί, πάνω σε ένα δεμένο Ferry – Boat της γραμμής Πάρου – Αντιπάρου, μεταξύ στεριάς και θάλασσας, εκτυλίχθηκε η υπόθεση του έργου «Lemon» με θέμα την εν πλω ζωή ενός σπουδαίου πιανίστα που έζησε όλη του τη ζωή μέσα σε ένα πλοίο συλλέγοντας εμπειρίες και βιώνοντας προβληματισμούς διαμέσου της ιδιότυπης σχέσης του με τους ανθρώπους που συνάντησε στο αέναο θαλασσινό ταξίδι του αλλά και χάρη στην καλλιτεχνική του μουσική ιδιοφυία.

Δύο ηθοποιοί και ένα ιδιότυπο πιάνο μετέτρεψαν το Ferry – Boat σε θεατρική σκηνή και θέατρο ταυτόχρονα, καθώς οι θεατές παρακολούθησαν την παράσταση πάνω στο Ferry ζώντας μια θεατρική εμπειρία σπάνια και καινοφανή. Ισορροπώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, το έργο «Lemon» το οποίο βασίστηκε στον ποιητικό μονόλογο «Χίλιαεννιακόσια» αποδόθηκε παραστατικά και ενθουσίασε τον κόσμο με την πρωτοτυπία του και τον εξαιρετικό συμβολισμό του.



Μεταξύ της στεριάς και της θάλασσας της Αντιπάρου, εκεί δηλαδή όπου ξετυλίχθηκε σε πραγματιστικό επίπεδο η υπόθεση, ορίστηκαν και τα μεταξύ στεριάς και θάλασσας βιώματα του πρωταγωνιστή, ο οποίος αν και δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά, έζησε νοερά τη ζωή του κόσμου της ενώ παράλληλα καταβυθιζόταν στη μουσική του Ωκεανού.

Οι πολλαπλοί ρόλοι ενσάρκωσης των πολύπειρων ταξιδιωτών – συντρόφων από τους δύο ηθοποιούς και το μεταφυσικό στοιχείο της μοναδικής έκφρασης του πρωταγωνιστή μέσα από τις νότες του πιάνου του, άρθρωσαν μια παράσταση που ακροβατούσε ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ποιητικότητα μεταξύ της γήινης σταθερότητας και της θαλάσσιας αέναης κίνησης. Και όλα αυτά συνέστησαν βίωμα και για τους θεατές, οι οποίοι μυήθηκαν στο υψηλό συμβολισμό που αισθητοποιούσε η παράσταση όντας και οι ίδιοι πάνω σε ένα πλοίο - θεατρικό σανίδι που αγκάλιασε την θεατρική αυτή δουλειά μοναδικά, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη του θεάτρου μας παρέχει ανεξάντλητα μέσα μετάδοσης των νοημάτων της.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos