Το Πανηγύρι της Αγ. Μαρίνας στην Αντίπαρο. Μια υπέροχη παραδοσιακή βραδιά! (Βίντεο + Φωτό)

18 Ιουλίου 2018 13:23

Από το σούρουπο της Δευτέρας 16 Ιουλίου, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος για να τιμήσει τις λαμπρές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Αγ. Μαρίνας

. Κατανυκτικές και σεβάσμιες ήταν οι στιγμές της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Αγ. Μαρίνας με τις οποίες ξεκίνησαν οι λαμπρές εκδηλώσεις το απόγευμα της Δευτέρας. Από τον ενοριακό ναό του Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία όπου φυλάσσεται η Εικόνα της Αγίας, η λιτανευτική πομπή διήλθε μέσα από τα σοκάκια και έφθασε συνοδεία πλήθους πιστών στον ναό της Αγ. Μαρίνας στο λιμάνι. Εκεί τελέστηκε κατόπιν με τις δέουσες τιμές Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου παρουσία πολλών ευλαβών πιστών.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων της εορτής, ο κόσμος είχε τη χαρά να απολαύσει στο λιμάνι ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Αντιπάρου. Παραδοσιακά κεράσματα προσφέρθηκαν επίσης φιλόξενα στον κόσμο ο οποίος αργότερα έγινε μια μεγάλη παρέα διασκεδάζοντας στο γλέντι που στήθηκε με ζωντανή νησιώτικη μουσική, τραγούδι και πολύ χορό!

 


Η βραδιά ήταν πραγματικά υπέροχη και είχε κάτι από το χρώμα και την ατμόσφαιρα των παλαιών πανηγυριών της Αντιπαριώτικης παράδοσης ενθουσιάζοντας τον πολύ κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη γιορταστική βραδιά.

Η μικρή "αδελφή" της Πάρου, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, η γραφική και ήσυχη Αντίπαρος ζωντάνεψε και το λιμάνι της "δονήθηκε" από τα νησιώτικα ακούσματα που ξεσήκωσαν το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να ζήσει μια μαγευτική βραδιά κεφιού και νησιώτικης αυθεντικής ψυχαγωγίας!


Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι κάθε χρόνο αυξάνονται καθώς όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αντιπάρου, φέτος οι τουρίστες που επέλεξαν την Αντίπαρο για τις διακοπές τους είναι κατά 30% περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα μοναδικό Πανηγύρι πιστό στην τοπική παράδοση και κυρίως φιλόξενο, γνήσια κυκλαδίτικο και αυθεντικά όμορφο όπως μόνο οι πιο μικροί από τους παραδείσους του Αιγαίου ξέρουν να προσφέρουν! Πραγματικά υπέροχο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos