1η ημέρα της Γιορτής του Ρεβιθιού στον Πρόδρομο Πάρου: Μια ζεστή αγκαλιά το χωριό ! (Βίντεο + Φωτό)

29 Ιουλίου 2018 17:23

Είναι από τις λίγες εκδηλώσεις που νιώθει κανείς τόσο ζεστά και οικεία!


Με φυσικό σκηνικό την απερίγραπτη γραφικότητα του Προδρόμου, ζωντάνεψε το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιουλίου η υπαίθρια Γιορτή του Ρεβιθιού η οποία αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο που βρέθηκε στο χωριό για να τη ζήσει και να απολαύσει την αναβίωση της παραδοσιακής γαστρονομικής ιστορίας του τόπου η οποία παραμένει παρούσα και στο σήμερα.

Το ρεβίθι, το οποίο έθρεψε γενιές παριανών στο περελθόν αξιοποιημένο μαγειρικά από τη φαντασία και τη θαυμαστή σοφία των παραδοσιακών νοικοκυρών εξακολουθώντας να αποτελεί μέχρι και σήμερα βασικό στοιχείο της σύγχρονης γαστρονομικής ταυτότητας του Προδρόμου και της Πάρου, είχε την τιμητική του!



Η έναρξη της πρώτης ημέρας της εδήλωσης έγινε με το άναμμα του Παραδοσιακού Φούρνου του Προδρόμου και το φούρνισμα της περίφημης ρεβιθάδας στον σκούνταβλο. Λίγο αργότερα στην πλατεία Μειντάνη παρουσιάστηκε η παραδοσιακή παρασεκευή του ρεβιθοκεφτέ ενώ η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με προίμιο την φράση "Παραμύθι, παραμύθι, το κουκί και το ρεβίθι" γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων, ομάδες λαϊκών μουσικών με τσαμπούνες και τουμπάκια που περιδιάβαιναν τα σοκάκια αλλά και ρεμπέτικοι ήχοι στην είσοδο του χωριού, πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα της γιορτής με ζωντάνια και ρυθμό!

Ένα χωριό σε αέναη κίνηση ήταν ο Πρόδρομος το βράδυ του Σαββάτου με τον κόσμο να διαβαίνει τα δρομάκια και τις πλατείες του βιώνοντας σε κάθε του βήμα την ανάκληση της νοσταλγίας και της μνήμης του τόπου που παραμένει ανέπαφη στο πέρασμα του χρόνου.

Γιατί στον Πρόδρομο η ιστορία του ρεβιθιού ζει στο παρόν καθώς μέχρι σήμερα στον παραδοσιακό φούρνο του εξακολουθεί ψήνεται η ρεβιθάδα η οποία και αποτελεί το χαρακτηριστικότερο Κυριακάτικο έδεσμα του χωριού.
Μέσα σε ένα κλίμα θερμής φιλοξενίας και ζεστασιάς, η πρώτη ημέρα της διήμερης Γιορτής του Ρεβιθιού ολοκληρώθηκε με την επίγευση της επιτυχίας και της χαράς όλων όσων συμμετείχαν στο υπέροχο αυτό "ταξίδι" στα μονοπάτια της όμορφης και ζωντανής παράδοσης του Προδρόμου!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos