Πάρος και αλησμόνητη Μικρασία «αντάμωσαν» ξανά στο Άσπρο Χωριό Πάρου! (Βίντεο + Φωτό)

09 Σεπτεμβρίου 2019 22:14

Είναι μια μακρόβια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός καθώς κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου.


Και φέτος αγκαλιάστηκε θερμά από παριανούς και επισκέπτες της Πάρου στο Άσπρο Χωριό όπου πραγματοποιήθηκε, με κορύφωση τη δεύτερη ημέρα της την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Η 15η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου με τίτλο «Από τη Γη της Μικρασίας στην Κρήτη» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με ένα μουσικοχορευτικό «αντάμωμα» μεταξύ Πάρου, Κυκλάδων, Μυτιλήνης και Κρήτης με την αξέχαστη Μικρασία.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, οι δύο πλευρές του Αιγαίου «ενώθηκαν» σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι μουσικής και χορευτικής πανδαισίας που μάγεψε και ξύπνησε τις μνήμες των μικρασιάτικων ιστορικών καταβολών του Άσπρου Χωριού της Πάρου. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησε με την παρουσία του απευθύνοντας χαιρετισμό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξία κ. Καλλίνικος.



Συγκινητικές θύμησες που πιστοποιούν τους δεσμούς βαθιάς συγγένειας μεταξύ της νησιωτικής Ελλάδας και της Μικρασιάτικης Γης, αναδύθηκαν κατά την παρουσίαση τραγουδιών και χορών από τη Μικρά Ασία, τη Μυτιλήνη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ακούσματα γνώριμα που αποτελούν όλα μέρος της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, ζωντάνεψαν και παρέσυραν τον κόσμο σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση του αδιαίρετου Ελληνισμού. Στην παράσταση μετείχε το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», η χορωδία «Νάουσα Πάρου» η «Ένωση Κρητών» Νέας Σμύρνης. Η άψογη από πλευράς φιλοξενίας βραδιά, αξίζει θερμών συγχαρητηρίων σε όσους τη διοργάνωσαν, χαρίζοντας έτσι ανεπανάληπτες στιγμές αυθεντικής κατάδυσης στις ρίζες της κληρονομιάς του Αιγαίου μας, στα νάματα της μνήμης των τωρινών και αλησμόνητων πατρίδων του Ελληνικού πολιτισμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos