ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (266)

Κατηγορία Πολιτισμός - Ενότητα Πολυμέσα

Μια καθηλωτική παράσταση αρχαίας τραγωδίας είχε την τιμή να φιλοξενήσει η Πάρος στο πλαίσιο της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, τρίτη ημέρα της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάρο, παρουσιάστηκαν τρείς ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις που γοήτευσαν το πολυπληθές κοινό που τις παρακολούθησε.

Στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ της Παροικίας Πάρου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου η επίσημη έναρξη της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου με μια λαμπρή τελετή καλωσορίσματος του θεατρικού Φεστιβάλ στο νησί.

Με το σπουδαίο θεατρικό έργο του νεοέλληνα συγγραφέα Γ. Θεοτοκά «Το όνειρο του Δωδεκαήμερου» εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2017, η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου η οποία για πρώτη φορά διεξάγεται στο νησί της Πάρου.

Με τίτλο «και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι...» οι Σκουλάς και Θαλασσινός ολοκλήρωσαν μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων ανά την Ελλάδα στο Κατράκειο Θέατρο του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη.

Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο γραφείο Δημάρχου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία των Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, του πρόεδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου κ. Θανάση Μαρινόπουλου και της πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θεάτρων Αιγαίου κ. Μαρίας Βενέτη.

Ήταν ένα υπέροχο λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι που ξεσήκωσε ντόπιους και μη, απογείωσε τη διάθεση μα πάνω απ΄όλα ιχνηλάτησε τους δρόμους της προαιώνιας νησιώτικης μουσικής κληρονομιάς και έφερε στην επιφάνεια ήχους και σκοπούς που συνθέτουν τον πλούτο του μουσικού Αιγαίου και σηματοδοτούν την ανεξάντλητη δεξαμενή μνήμης της πατροπαράδοτης τέχνης του λαϊκού μουσικού πολιτισμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή