Πάρος: O κ. Βαζαίος Πετρόπουλος, διακεκριμένος αρχιτέκτονας και ενεργός πολίτης του νησιού, υποψήφιος με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

11 Σεπτεμβρίου 2023 17:14

Ο κ. Βαζαίος Πετρόπουλος, είναι διακεκριμένος αρχιτέκτονα και μηχανικός περιβάλλοντος, πάνω από όλα όμως αποτελεί έναν δραστήριο ενεργό πολίτη της Πάρου με γνώση και ακούραστη διάθεση για προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατέρχεται υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Ο κ. Βαζαίος Πετρόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής της επιτυχούς συμμετοχής του στο δημόσιο βίο για το καλό της Πάρου. Ιδρυτής του «Art Space 265», με σταθερή επίσης συμβολή και προσφορά στον Αθλητισμό και Πολιτισμό, αλλά και με επαρκείς γνώσεις και εμπειρίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προτίθεται να αγωνιστεί ώστε να δώσει λύσεις σε προβλήματα, υποστηρίζοντας άοκνα την κοινωνία της Πάρου.

Ο ίδιος αναφέρει σε δήλωσή του:
«Θέλω να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου.
Έχοντας την τιμή να τυγχάνω της εμπιστοσύνης του πετυχημένου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και των συμπολιτών μου, καθώς δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο νησί για δεκαετίες, νιώθω υποχρέωση και καθήκον να τους εκπροσωπήσω, ώστε να διασφαλίσω τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον όλων μας.
Δεσμεύομαι να αναζητώ με κάθε τρόπο λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας και να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω την τοπική κοινωνία μας».

Βιογραφικό
Ο Βαζαίος Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και διαμένει στα Μάρμαρα Πάρου.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι (D' ESA Paris) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και στο τμήμα Μηχανικών Περιβαλλοντολόγων.
Από το 1982 δραστηριοποιείται στη Πάρο, όπου διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Παροικία και στην Αθήνα, με έντονη παρουσία σε Αρχιτεκτονικές Επιτροπές(ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ) του Πολεοδομικού Γραφείου Νάξου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχει διατελέσει επίτιμος Πρόξενος του Ιταλικού κράτους στο νομό Κυκλάδων επί 8 έτη.
Επίσης, από το 2014 διατηρεί χώρο πολιτισμού και τέχνης με την ονομασία Art Space 265, στην Παροικία Πάρου.
Από το 1998 και μέχρι σήμερα ασχολείται με τα κοινά της Πάρου και συγκεκριμένα ως Δημοτικός, Τοπικός Σύμβουλος και Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημοτικός Σύμβουλος έπειτα από ανάθεση του Δημάρχου κυρίου Αργουζή, συνέβαλε στα ακόλουθα: δημιουργία των «Χ.Υ.Τ.Α.» Πάρου – Αντιπάρου, αγορά του «Ξενία» από το Δήμο Πάρου, έγκριση της μελέτης των καινούργιων σφαγείων της Πάρου, έγκριση του αποχετευτικού συστήματος του Δ.Δ. Αρχιλόχου και τη μεταφορά του στο Βιολογικό της Μάρπησσας, τη δημιουργία Αλιευτικού καταφυγίου στο Πίσω Λιβάδι και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στην κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αρχιλόχου και του ΕΠΑΛ Παροικίας.
Υπήρξε μέλος της επιτροπής για την ανάθεση των μελετών α) ανάπλασης της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους Παροικίας, β) ανάπλασης πλατείας – λιμάνι Νάουσας Πάρου, γ) αποκατάστασης οικίας Δημητρακόπουλου στην Παροικία.
Συνέβαλε καθοριστικά στις προμελέτες για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις θέσεις α) διασταύρωση Γκίκα, β) γεφύρι Χαρίκλειας στην Παροικία.
Επίσης, συνέβαλε οικονομικώς στην μελέτη και επίβλεψη της προσθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας, στη δημιουργία του Κοινοτικού Γραφείου στα Μάρμαρα, στην οικονομική ενίσχυση για την εκπόνηση μελετών για το Γυμνάσιο της Νάουσας, στην αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου AMEA Νάουσας καθώς και στην εκπόνηση μελετών και ολοκλήρωση αδειοδοτήσεων στα κλειστά γήπεδα Μάρπησσας & Παροικίας.
Επιπλέον ασχολείται με τον τομέα του αθλητισμού, όπου ήταν Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα «Αστέρας Μαρμάρων». Μετά από επίμονο αγώνα και συνεχή προσπάθεια κατάφερε, μαζί με την βοήθεια των άλλων προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων της Πάρου ( Μαρπησσαϊκός , Νηρέας, ΑΟ Πάρου και Αστέρας Μαρμάρων) να δημιουργήσει μία ενιαία ποδοσφαιρική ομάδα στην Πάρο. Η ονομασία αυτής Α.Ε. Πάρου. (Αθλητική Ένωση Πάρου)

petropoulos photo 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos