Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 - Psts.gr

Ο Δήμος Πάρου προχωρά με περηφάνια στην έκδοση του πρώτου της αρχαιολογικού οδηγού, ένα βιβλίο 128 σελίδων σε Ελληνικά και Αγγλικά, που στα χέρια του επισκέπτη αλλά και του Παριανού, θα αποτελέσει το κλειδί για την ενδοσκόπηση της πλούσιας ιστορίας του νησιού μας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μετανάστες δεν θα πρέπει να θεωρούνται ένοχοι για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ούτε να τους αντιμετωπίζουν σαν να ήταν εμπόρευμα, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, κάνοντας ταυτοχρόνως έκκληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορεί πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή να άφηνε να διαρρεύσει ότι δέχεται έντονο φλερτ από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, αυτήν την Τρίτη ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε η συγκρότηση ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, οι δύο ευρωβουλευτές της Χ.Α. βρέθηκαν εκτός νυμφώνος.

Αλλωστε, η Γαλλίδα πολιτικός είχε έρθει νωρίτερα φέτος σε σύγκρουση με τον πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν, λόγω των επανειλημμένων αντισημιτικών δηλώσεών του, που αμαυρώνουν την προσπάθειά της να διαμορφώσει ένα μετριοπαθέστερο προφίλ με έμφαση κυρίως στην ευρωφοβική ατζέντα. Ο 86χρονος ιδρυτής του κόμματος και τέως επίτιμος πρόεδρος του Μετώπου κρίθηκε, εξάλλου, ανεπιθύμητος για την «Ευρώπη των εθνών και των ελευθεριών», όπως είναι το όνομα της νεοπαγούς ομάδας. Η δημιουργία της κατέστη δυνατή μετά την αποπομπή μιας βουλευτίνας του βρετανικού κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) και δύο Πολωνών ακροδεξιών ευρωβουλευτών, που εγκατέλειψαν το ευρωσκεπτικιστικό KNP.

Οι τρεις αυτοί προστέθηκαν στους ευρωβουλευτές της Λεπέν, της Λίγκας του Βορρά, του Κόμματος Ελευθερίας στην Αυστρία, του αντίστοιχου ολλανδικού του Γκέερτ Βίλντερς και του βελγικού Βλαμς Μπελάνγκ. Πριν από ένα χρόνο, αντίστοιχη προσπάθεια της Λεπέν είχε ναυαγήσει επειδή η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου είχε μεν συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό των 25 ευρωβουλευτών, όχι όμως από επτά διαφορετικές χώρες. Εκ προοιμίου είχαν αποκλειστεί από την ομάδα ως κόμματα των οποίων αμφισβητείται η συνταγματικότητα, εκτός από τη Χ.Α., το ουγγρικό Γιόμπικ και το γερμανικό εθνοσοσιαλιστικό ΝPD. H γερμανική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εντάχθηκε στην παράταξη των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στην οποία ανήκουν και οι Τόρις του Ντέιβιντ Κάμερον. Τέλος, το UKIP κυριαρχεί στην ομάδα «Ευρώπη της ελευθερίας και της άμεσης δημοκρατίας», επιβεβαιώνοντας τον κατακερματισμό που επικρατεί στον χώρο της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς.

Μνεία στο Grexit

Η δημιουργία ξεχωριστής ομάδας επιτρέπει στα προαναφερθέντα ακροδεξιά, ισλαμοφοβικά και λαϊκίστικα κόμματα πρόσβαση σε κονδύλια, στη δημοσιότητα, αλλά και στην προεδρία επιτροπών και υποεπιτροπών.

Παρά τη θερμή υποστήριξη που είχε παράσχει στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η Λεπέν δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στο Grexit κατά την παρουσίαση της ομάδας της την Τρίτη, αφού είναι πάγια θέση της ότι μια οργανωμένη έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη είναι η μοναδική λύση για τα δεινά της. «Είναι η αρχή της απελευθέρωσής μας», είπε από την πλευρά του για τη νέα ομάδα ο Βίλντερς, ο οποίος έκανε λόγο για ημέρα ιστορικής σημασίας αντίστοιχη με αυτήν της απόβασης στη Νορμανδία. Στην κορυφή της ατζέντας της ομάδας βρίσκεται η προσέγγιση με τη Ρωσία, η αποδοκιμασία της Ε.Ε., το Grexit και φυσικά η υποδοχή προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Υπενθυμίζεται πως το Εθνικό Μέτωπο βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και υποχρεώθηκε πρόσφατα να λάβει δάνεια ύψους 9 εκατ. ευρώ από ρωσικές τράπεζες, γεγονός που έθεσαν το ακροδεξιό κόμμα στο στόχαστρο του γαλλικού Τύπου και της Δικαιοσύνης. Η νέα ευρωπαϊκή ομάδα θα λάβει μέσα στα επόμενα χρόνια 17 εκατ. ευρώ, μια ευπρόσδεκτη χρηματοδοτική ένεση για όλους τους συμμετέχοντες. Οι σχέσεις του Εθνικού Μετώπου με τη Μόσχα είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία καθώς η Λεπέν είχε επισκεφτεί, τον περασμένο μήνα, τη ρωσική πρωτεύουσα και είχε επαφές με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και στενό συνεργάτη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Ναρίσκιν. Η αντίδραση των άλλων κομμάτων στην είδηση σχηματισμού της νέας πολιτικής ομάδας ήταν άμεση: την επομένη της ανακοίνωσης, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ χαρακτήρισε την εξέλιξη «μήνυμα αφύπνισης για όλους τους δημοκράτες στην Ευρώπη» και ο ηγέτης της σοσιαλιστικής ομάδας, Τζιάνι Πιτέλα, εξέφρασε την ανησυχία του καθώς «σε μια εποχή που δοκιμάζεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο ζήτημα της μετανάστευσης και της Ελλάδας, η συγκρότηση μιας ξενοφοβικής, αντιευρωπαϊκής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κακό νέο».

www.kathimerini.gr

 

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos