Αταξία, (ή τα Παιδιά παίζουν);

20 Ιουνίου 2013 10:52

Κάποτε εδώ στην Ελλάδα σε τέτοιες ώρες δύσκολες πρέπει όλοι να καταλάβουμε απλά τα γεγονότα, και σταράτα. Δεν είναι, δυνατό μόνοι μας να βγάζουμε τα μάτια μας

πολιτικοί και λαός παίζοντας «ντόμινο» το μέλλον της Πατρίδας & των, παιδιών μας. Έπαψε πλέον, το «παιχνίδι» στις πλάτες όλων μας η περιρέουσα «λιτάνευση» ιδεών ασκήσεων στόχων σε μια δήθεν ώθηση προς «τα εμπρός», άνευ κόπου.

Αλήθεια Φίλες και Φίλοι, ρωτήσατε ποτέ τους εαυτούς σας αν βρίσκονται γενικότερα δημόσια πρόσωπα που θα μας πείσουν ποιά τελικά είναι η παραγωγή, έργου τους;

Υπάρχει πλέον επιτακτική η ανάγκη να καταλάβουμε όταν διακυδεύεται το μέλλον της χώρας, δεν χωρούν εγωϊσμοί και εμπάθειες προσωπικές. Οι ελληνίδες & έλληνες πολίτες έχουν τη πρόθεση να συγχωρήσουν πολλά στους πολιτικούς τους αν και όταν δουν πως «επιτέλους» παράγουν άξιο, λόγου έργο χειροπιαστό. Έχουν, οι άνθρωποι της «πολιτικής» κουλτούρας πάρει χαμπάρι πως ίσως ο βασικότερος λόγος εξοργισμού όλων μας όταν πληρώνουμε αυτούς τους υψηλούς φόρους είναι η αίσθηση πως δεν μας εξασφαλίζουν, ( τι άλλο ); ΕΝΑ έστω μίνιμουμ επίπεδο ανθρωπίνως παρεχομένων ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Μα τη Παναγιά πόσο πολύ διαφορετικά & απλά θα αντιμετωπίζαμε: Το κράτος και το πολιτικό σύστημα αν π.χ. μπαίναμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, που θα ήταν επαρκώς οργανωμένο, στελεχωμένο και καθαρό; Θα ήταν άριστοι «οι Οιωνοί», αν θα ξέραμε πως τα παιδιά μας θα πάνε σε πανεπιστήμια & σχολές που δεν είναι βρώμικα, σχεδόν κακοδιοικούμενα & πάνω απ΄όλα υπερκομματικοποιημένα.

Σήμερα νοιώθουμε μόνο ότι έχουμε αστυνομία καλή για την οποία πληρώνουμε φόρους. Ποιός αντιλέγει λοιπόν πως οι πολιτικοί μας είναι μετριώτατοι και σα «μάνατζερ»; Έχοντας τη συνήθεια να επιλέγουν ακόμη χειρότερους για κρίσιμες θέσεις διοίκησης.

Ας φτάσει, επιτέλους και στην Ελλάδα τώρα ο καιρός της εκπαίδευσης όλων μας στη λογική παραγωγής, έργου που το βρίσκουμε σαν κανόνα στην αγγλική γλώσσα project. Τίποτα, το καλύτερο δεν θα έκανε τη διαφορά μεγαλύτερης ουσίας από μερικά πιλοτικά προγράμματα. Που θα έδειχναν στους δόλιους μέσους πολίτες πως τελικά κάτι αλλάζει σ΄αυτή τη χώρα.

Φυσικά δεν είναι εύκολο, γιατί η μιζέρια και τα εμπόδια είναι δυστυχώς πάρα πολλά. Όμως θα μπορούσαν το Κυβερνητικό επιτελείο να κάνουν μια δυναμική κίνηση, να επιλέξουν. Λίγους από τους τομείς «ουσίας» για παράδειγμα και ν΄αποφασίσουν πως θα γίνουν αληθινά πρωτοπόρα υποδείγματα.. Γιατί όχι, σ΄αυτή τη προσπάθεια να μη λάβουν μέρος συμβάλοντας ιδρύματα & κύρια ουσίας ο ιδιωτικός τομέας;

Είμαι, απόλυτα σίγουρος πως «πάντα» με μια καλή διοίκηση και «λιγάκι» ελληνικό δαιμόνιο οι πολίτες θα βλέπανε διαφορά σε ελάχιστο, χρόνο. Φτάνει, βεβαίως, να έμεναν απ΄έξω τα κομματικά, οι ηλίθιες προσωπικές έριδες & η παραδοσιακή γκρίνια.

΄Ετσι, με την ίδια ακριβώς λογική θα ήταν κατόρθωμα μέγιστο αν η τρικομματική κυβέρνηση, ( που αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις συνεδριάζει στο Μαξίμου ), κατάφερνε να φτιάξει μια σ΄όλα της Ε.Ρ.Τ. υποδειγματική με άξιο προσωπικό, μακριά από τις κομματικές χειραγωγήσεις.. Ίσως, ο καλύτερος τρόπος για να μας αποδείξουν, οι πολιτικοί μας.. Πως, πέρα από τα ρουσφέτια και τις παντός είδους ή τρόπους άλλες τυχάρπαστες ενέργειες & περικοπές. Γνωρίζουν, να δημιουργούν να κτίζουν αξιόλογα καινούργια πράγματα που έχουν σα βάση την αξιοκρατία αλλά &, τον ορθολογισμό.

Δε, μιλάμε για το τετραγωνισμό του κύκλου ούτε για τίποτα το, περίπλοκο.. Βρέ παιδιά, άς το πάρουμε μια και καλή εδώ που μιλάμε «χαμπάρι» έχουμε όλο το μεγαλείο & τ΄ανθρώπινο, ταλέντο.. Τις δεξιότητες, να ξανακτίσουμε σωστές σ΄όλες τους τις διαστάσεις με το μοναδικό μας «αξεπέραστο» τρόπο άρτιες δημόσιες υπηρεσίες, σ΄αυτή τη χώρα: Πότε όμως σύντροφοι; Έχοντας, κατά νού ήθος υπεύθυνου πολίτη ατόφιας προεγραφής και κοπής, «τιμιότητας».. Όλους, τους «φωτεινούς» ανθρώπους γυναίκες και άνδρες έμπλουτους των αξιών, της φυλής μας. Η τιμημένη, εργατιά της διαχρονικής ανά τους καιρούς Ελλάδας αυτής που μόχθησε αλλά, και «προδόθηκε». Στις, «φάμπρικες» του ξεφτιλισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπεια για ένα κομάτι, ψωμί. «Μαχόμενη» στη καθημερινότητα το «δεξιό» ή «αριστερό» αφεντικό.

Αρκεί, ήρθε η ώρα οι Πολιτικοί να καταλάβουν όλοι τους «μαζί» πως δουλειά τους δεν είναι ούτε το βόλεμα «ημετέρων» ούτε φυσικά & η προστασία τους.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τη θα βγάλει η αποψινή της συνεδρίαση ούτε είμαι μάντης κακών, μαντάτων. Πιστεύω, όμως να καταλήξουν σε «συμφωνία» λογικής για ένα καινούργιο, ξεκίνημα. Οι πολίτες δεν θα τους συγχωρήσουν αν οδηγήσουν τον τόπο σε εκλογές & περιπέτειες. Όλοι μας, το ξέρουμε καλά ότι έχουν μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις τους ευχώμαστε, τα καλύτερα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής αυτή είναι στους καιρούς μας η δουλειά των πολιτικών.. Να παίρνουν σωστές αλλά επώδυνες αποφάσεις.. Έχουν, όμως κατά νού την καθημερινή καταπόνηση ημών όλων των Ελλήνων που σε αρκετά μεγάλο βαθμό βρισκόμαστε, στα όρια της «φτώχειας»; Έρώτημα, που φυσικά περιμένει μια απάντηση συμπόνιας στο ταλαίπωρο, λαό.

Η εποχή των «ρουσφετιών» και της αδράνειας έφυγε δια παντός. Ευθύνη των τριών είναι τώρα ξεφύγουν και να περάσουν τη χώρα δυναμικά «απέναντι». Γι΄αυτό, δεν είναι δυνατό πολιτικά και λογικά να σταματήσουν στη μέση του «ορμητικού» ποταμού γιατί «τσακώθηκαν» ή κοινώς κατατρόμαξαν.

Ας λοιπόν, κάνουν όλοι τους ένα & δύο βήματα πίσω, ΑΛΛΑ & να ομφαλοσκοπίσουν «αμφότεροι» εαυτούς με ταπεινότητα, «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ». Ώστε να ξαναβρούν άκρη του νήματος συνεννόησης. ΣΗΜΕΡΑ, πρίν είναι πολύ αργά το ΑΥΡΙΟ..

«Ο λαός δεν υπακούει σε κείνους που δεν ξέρουν να διατάσουν. Και είναι μεγάλο προσόν του Κυβερνήτη να μπορεί να εμπνέει υπακοή. Κείνος που σωστά οδηγεί είναι βέβαιος πως θα τον ακολουθήσουν πολλοί. Γιατί καθώς της ιππικής τέχνης αποτέλεσμα είναι να κάμει το άλογο ήμερο και πειθήνιο, έτσι και η επιστημονική ικανότητα του Κυβερνήτη κάνει το λαό υπάκουο και ευπειθή». ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Ακούσατε, ω Αδελφοί της τρικομματικής Κυβέρνησης αλλά και σύ Αδελφέ Αλέξη ηγήτορα της Αξιωματικής, Αντιπολίτευσης. Αλλά, & οι υπόλοιποι Μέντορες του Ελληνικού Κοινοβουλίου τις απόψεις ενός σπουδαίου σοφού, της αρχαιότητας;

Βεβαίως τα παραπάνω ισχύουν και για τις Δημοτικές αρχές των δύο νησιών μας ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ. Οι πάντες, έχοντες ανάγκη λόγου & υπακοής δηλαδή όσοι από μας έχουν αυτιά & μάτια ακούνε αλλά & διαβάζουν – πράτουν τα πρέποντα.

Μέγα, τ΄ όνομα της Αγιάς Δημοκρατίας των ελευθέρων απ΄όλα τα πάθια, ανθρωπών.. Υπάρχει, Φώς, Φλόγα. Ανάφτει, φωτιά δυνατή που κατακαίει τις ανομίες & τα «τέρατα» αμαρτωλών πράξεων μας κόντρα στον αδελφό μας, ή φίλο.

Νόμος, «θεσμοί», συνεχίζουν, δικαιοσύνης τ΄αρμα να σύρουν σα το μυθικό «Πήγασο». Στη σφαίρα & τον αιθέρα του Ουρανού αναζητώντας τη μάνα αλήθεια.

Πατρίδα, Ελλάδα «τέρπου & αγάλου» έχης Χριστό & Παναγιά να σ΄ευλογεί από ψηλά & σε, φροντίζει.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, να σκαζόμαστε τίποτα μα & κανένας φόβος να ταλαιπωρεί τις ψυχές μας. Μιας, Αγάπης τραγούδι όλες οι εικόνες των συνανθρώπων μας σε μορφή & έργα ανάστασης, προκοπής.

Ψάλατε, χορέψετε, ερωτευτήτε, ζήστε απλά τίμια, τη ζωή σας.

Αυτά, τα βουνά, εκείνοι οι κάμποι, τούτος ο κόσμος, οι απλόχωρες θάλασσες, τα νησιά μας, οι αμμουδιές, είναι καταδικιές μας.. Εδώ, βρίσκουνται οι Εκκλησιές μας & τα μνήματα των, προγόνων, τα οστά των Αγίων. Μη φοβάστε..Τηρά τη Λευτεριά μας ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΕΓΑΣ Αρχάγγελος Τιμητής!!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos