Υπάρχουν τρία είδη διαφωνίας

27 Ιουνίου 2013 12:42

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από την πολιτική κάτι άλλο από εμάς και δηλώνουν ότι επιδιώκουν κάτι άλλο από εμάς -- ακόμα και το αντίθετο από εμάς.

Απέναντί τους φερόμαστε με την αξιοπρέπεια που οφείλει ένας μονομάχος σε έναν άλλο. Κρατάμε τις δυνάμεις μας για την σύγκρουση μαζί τους και δεν τις σπαταλάμε σε πρόωρους καυγάδες.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από την πολιτική το ίδιο με εμάς και το επιδώκουν με άλλο τρόπο από εμάς. Απέναντί τους εκφράζουμε τη διαφωνία μας και το σκεπτικό της ρητά και ελπίζουμε η πραγματικότητα η ίδια να επιλύσει τις διαφορές μας. Αντλούμε όμως δύναμη και παρηγοριά από το γεγονός ότι συμπορεύονται μαζί μας παρά τις διαφωνίες μας.

Υπάρχουν άνθρωποι, όμως, οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από την πολιτική κάτι άλλο από εμάς, ακόμα και το αντίθετο από μας, αλλά δηλώνουν ότι επιδιώκουν το ίδιο με εμάς. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει ειρήνη ούτε προσωρινή ούτε βέβαια τελική, γιατί κρατάνε μακριά μας και τους φίλους μας και τους εχθρούς μας. Και εμείς θέλουμε και τους φίλους μας και τους εχθρούς μας κοντά, για να τους βλέπουμε και να μας βλέπουν στα μάτια. Γιατί πολιτική για μας σημαίνει αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων, πάνω στο τραπέζι, και όχι σκοπιμότητες και κρυφές επιδιώξεις...που κάνουν τη λογική μας χυλό.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos