Είναι καιρός να δούμε με μια άλλη ματιά τις παραλίες μας. Τουρισμός και Ελληνικές Παραλίες για Νέους

04 Αυγούστου 2014 17:37

Η Επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ξεκίνησε ήδη στην Νοτιανατολική Ασία και πιστεύω ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό βήμα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της χώρας .

Συνοπτικά, Η Ασία πρότεινε τη δημιουργία Beach Games, αθλητικών πρωταθλημάτων σε περισσότερα από 40 Αγωνίσματα, με επίκεντρο την παραλία. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά όπως 3-on-3 basketball, Paragliding, Beach water polo, Marathon swimming, Beach handball, Beach soccer

Beach volleyball, Beach wrestling, BMX freestyle, Skateboard, Jet ski, Sailing, Sport climbing, Surfing

Triathlon, Waterskiing. Καθιερώθηκαν επισήμως σαν θεσμός και από τους χρόνου θα διεξάγονται και οι παγκόσμιοι αγώνες Beach Games. (http://www.phuketthailand2014.com/en/home.aspx)

Στόχος τους να γίνει ο τουριστικός προορισμός πιο ελκυστικός με την διοργάνωση τέτοιων αγώνων χωρίς όμως να απαιτούνται υποδομές μια και τα περισσότερα αθλήματα διεξάγονται στη παραλία. Εχετε αναρωτηθεί αν η νεολαία της Ευρώπης θα μπορούσε να κάνει τα παραπάνω αθλήματα στην Ελλάδα.

Η πρόταση μου λοιπόν είναι απλή

Γειτνιάζοντα νησιά πχ Σύρος, Πάρος Νάξος,, κλπ που δεν έχουν 6μηνη σεζόν πχ Κρήτη Κέρκυρα, Ρόδος) θα αναλάβουν την διοργάνωση καλοκαιρινού τουρνουά beach Games, με την βοήθεια της ΕΟΕ διάμεσου των ομοσπονδιών αλλά και των Υπουργείων πολιτισμού και Τουρισμού με αντίστοιχή προβολή στις τουριστικές εκθέσεις. Ο ΕΟΤ αρκεί να κάνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους του Δήμους της χώρας που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μια παρόμοια προσπάθεια. Άλλωστε είναι καιρός να δώσουμε στο τουριστικό μείγμα ένα νέο πιο νεανικό look με ότι η χώρα μας απλόχερα διαθέτει.

Η όποια κινητή υλικοτεχνική υποδομή των προσωρινών εγκαταστάσεων θα περάσει στις επόμενες διοργανώτριες πόλεις της Ελλάδος.

Στόχος η διοργάνωση να είναι ετήσια, σε εποχή χαμηλής πληρότητας πχ τέλος Ιουνίου, Αρχές Σεπτεμβρίου, κυρίως στα νησιά μας τα έξοδα να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από ιδιωτική χρηματοδότηση και φυσικά το γεγονός αυτό να αποτελεί πόλο έλξης και για του ευρωπαίους.

Ο στόχος όμως είναι τόσο το Υπουργείο, όσο και ο ΕΟΤ να χαράξουν στη στρατηγική σε ένα νέο μοντέλο τουρισμού που συνδυάζει τη καταπληκτική θάλασσα μας με δραστηριότητες.

Τι λέτε?

Στρατής Τέλλογλου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos