Η επίλυση των προβλημάτων στο ΕΣΥ πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης

28 Ιανουαρίου 2015 16:19

Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης των προβλημάτων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Σήμερα το μεσημέρι μια κυρία, που ανήκει σε αυτό που λέμε τρίτη ηλικία, έπεσε στο σπίτι της με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα ισχίου, σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση του ορθοπεδικού γιατρού μας Πάνου Κεμπάμπη. Ζητήθηκε η συνδρομή του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς, δεν υπήρχε βάρδια του ΕΚΑΒ και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά της τραυματισμένης συμπολίτισσάς μας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο, τσεκαρισμένο που λένε, διότι μου ζήτησαν να μεριμνήσω για τη μεταφορά της μέσω του ΕΚΑΒ, και η απάντηση που πήρα από τον υπάλληλο του Κέντρου Υγείας, όταν πήγα εκεί είναι ότι: δεν υπάρχει βάρδια στο ΕΚΑΒ το πρωί.

Ευτυχώς υπήρξε επικοινωνία με την "Ομάδα Διάσωσης", μέλη της οποίας φρόντισαν για την μεταφορά της εν λόγω κυρίας στο Κέντρο Υγείας. Τα μέλη της "Ομάδας Διάσωσης" ήρθαν στο σπίτι της τραυματισμένης κυρίας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν και με τις οδηγίες και τη βοήθεια του Πάνου Κεμπάμπη, όλα πήγαν καλά. Το απόγευμα, σύμφωνα με όσα μας είπε ο Πάνος Κεμπάμπης, θα γίνει η μεταφορά της στο Νοσοκομείου της Σύρου. Το ΕΚΑΒ έχει βάρδια το απόγευμα και επομένως η μεταφορά θα γίνει με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά το ασθενοφόρο της "Ομάδας Διάσωσης", το οποίο, σημειωτέον, το είχαν πάει στο συνεργείο για επισκευή.

Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά σε ό,τι αφορά τη μεταφορά τουλάχιστον. Όμως το πρόβλημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ συνεχίζει να υπάρχει. Η νέα Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να φέρει αμέσως προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Απ' την άλλη, σε ό,τι μας αφορά, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι όσα διεκδικούσαμε ως "Συντονιστικό", ως Κίνημα Υγείας ισχύουν στο ακέραιο και με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν αναφέρω τα ονόματα της "Ομάδας Διάσωσης" που πήραν μέρος μέρος στην μεταφορά της συμπολίτισσάς μας, για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθώ να προβάλω την "Ομάδα Διάσωσης" ή τα μέλη της (αν χρειαστεί όμως θα το κάνω ευχαρίστως)..

Πάρος, 28/01/2015

ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos