Πάρος: Δύο χρόνια από το θάνατο του Μανώλη Γλέζου –Τιμητική πρόταση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου

31 Μαρτίου 2022 17:12

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Της τεράστιας αυτής πολυσχιδούς προσωπικότητας που το ήθος και η δράση του σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της χώρας.

Ο «αιώνιος έφηβος» της πάλης για έναν καλύτερο κόσμο, τέκνο της Πάρου και της Νάξου τίμησε τις δύο ιδιαίτερες πατρίδες του όσο ήταν εν ζωή και ήρθε η ώρα να τον τιμήσουν κι αυτές μετά θάνατον. Αυτή τη σκέψη καταθέτει ο συμπολίτης μας κ. Σωτήρης Καστρουνής υποβάλλοντας μια πρόταση προς το Δήμαρχο Πάρου και το Δημοτικό Συμβούλιο:

Στις 30 Μαρτίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Δεν είμαι εγώ ικανός να μιλήσω για το μέγεθος του ανθρώπου, για τους αγώνες του για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον αγώνα του κατά του φασισμού και για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μανώλη του "τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης." Του άνθρωπο που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει και να μας μαθαίνει να είμαστε άνθρωποι.

Τον Μανώλη τον γνώρισα όταν πριν από δώδεκα χρόνια, στις δημοτικές εκλογές του 2010, μια ομάδα Παριανών, θέλοντας να επωφεληθεί η Πάρος από την εμπειρία του και το όραμά του για την αυτοδιοίκηση, του ζητήσαμε να ηγηθεί δημοτικής κίνησης για τις εκλογές. Ο Μανώλης Γλέζος, αποδέχτηκε την πρόταση θέλοντας να τιμήσει και να προσφέρει στην γενέτειρα της μητέρας του Ανδρομάχης Ναυπλιώτου. Έτσι δημιουργήθηκε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου και "κατορθώσαμε" να έχουμε μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Μανώλης λοιπόν που είχε περάσει από τα έδρανα της Ελληνικής βουλής και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, έγινε δημοτικός σύμβουλος Πάρου αποδεχόμενος τον ρόλο που του ανέθεσε ο Παριανός λαός, για να βοηθήσει  την Πάρο με τις γνώσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα δύο χρόνια από τον θάνατο του και δώδεκα από το πέρασμά του από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, προτείνω στον Δήμο Πάρου σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο, κάτι που ήδη έχουν πράξει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να δοθεί το όνομα του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου…

Σωτήρης Καστρουνής

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos