Πάρος: «Μύλος» το Δημοτικό Συμβούλιο για τα χρήματα που χρωστά ο Δήμος στα Φιλοζωικά Σωματεία (Βίντεο) Κύριο

SOS εξέπεμψαν ήδη από την άνοιξη τα φιλοζωικά σωματεία της Πάρου καθώς η λειτουργία τους απειλείται εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης.

Τα σωματεία, βάσει σύμβασης που έχουν υπογράψει για να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίας φροντίδας στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αντί του Δήμου, διεκδικούν τα χρήματα που ο Δήμος τους οφείλει και δεν έχει μέχρι σήμερα καταβάλει.

Με αφορμή το εν λόγω ζήτημα, 20 περίπου μέλη των φιλοζωικών σωματείων PAWS (Paros Animal Welfare Society) και ΦΕΠ (Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου) μαζί με τις Προέδρους τους, την κα. Ελευθεριάδου και την κα. Καλογεροπούλου αντίστοιχα, μετέβησαν χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από την τακτική συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί επέδωσαν ανακοίνωση με τα αιτήματά τους και ζήτησαν από την Πρόεδρο του Δ.Σ. να τους δώσει το λόγο να μιλήσουν για 5 λεπτά όπως και έγινε.

Τα μέλη και οι Πρόεδροι των φιλοζωικών, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει τη χρηματοδότηση που δικαιούνται και αιτήθηκαν το ζήτημα να τεθεί προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Απαντήσεις έλαβαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Κων/νο Μπιζά. Γρήγορα ωστόσο οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν και η κατάσταση άρχισε να μυρίζει «μπαρούτι».  Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μέσα στην αίθουσα από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις, τους λεκτικούς διαξιφισμούς και τις εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις που ακούστηκαν, με το Δ.Σ. να γίνεται «μύλος».

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/Fg86Em5hFko}

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ PAWS και Φ.Ε.Π.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι της Πάρου «Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου- PAWS» και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (Φ.Ε.Π.) εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παντελή απουσία και αδιαφορία του ΔήμουΠάρουγια τα αδέσποτα του νησιού παρότι είναι αρμόδιος σύμφωνα με το Νόμο.
• Οι δήμοι υποχρεούνται σύμφωνα με το Νόμονα διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώωνγια όλη τη διάρκεια του έτους.
• Εδώ και ένα χρόνο, από το Σεπτέμβριο του 2023 οι φιλοζωικές έχουμε επωμιστεί όχι μόνο την ευθύνη της περισυλλογής των αδέσποτων αλλά και όλο το οικονομικό κόστος της παροχής κτηνιατρικής περίθαλψης,στείρωσης,ηλεκτρονικής σήμανσης και φιλοξενίαςμέχρι την υιοθεσία τους.
• Οι δύο φιλοζωικές μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση ως προς την εξέλιξη της Μελέτης Παροχής Υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Πάρου με προϋπολογισμό 107.528€. Επίσης παραμένει ακόμα απλήρωτος ο Σύλλογος PAWS για την από 11/2023 Σύμβαση 35.996,80€ που είχε υπογράψει με το Δήμο.
• Καταθέτουμε σήμερα υπόμνημα με το οποίο ζητάμε άμεσεςαπαντήσεις και ενέργειες του Δήμου Πάρου
Την αμέλεια και απραξία του Δήμου Πάρου την «πληρώνουν» τελικά τα αδέσποτα ζώα. Αν δεν έχουμε άμεσες ενέργειες του Δήμου θα αναγκαστούμενα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για παραβίαση της Νομοθεσίας και των υποχρεώσεων του Δήμου που απορρέουν από αυτήν.

dimarxio filozooi

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ PAWS& ΦΕΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

Θέμα: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

«Επιχειρησιακό Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων» - Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθ.96/2024) της 27ης Μαρτίου 2024.

Το πιο πάνω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (01/2024-12/2024) αποτελεί υποχρέωση των Δήμων σύμφωνα με τον ν.4830/21.Επειδή είμαστε μόλις 3 μήνες πριν το τέλος του έτους, ζητούμε άμεση έγγραφη ενημέρωση από το Δήμο ως προς την υλοποίησή του, ως ακολούθως:

  1. Στρατηγικοί Άξονες (Εισαγωγή/σελ.4): αν και ποιοί έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
  2. Σύμβασηύψους 35.996,80€ (08/11/2023) με τον Σύλλογο PAWS, για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς: να δοθούν σαφείς εξηγήσεις για την μη καταβολή του συμβατικού ποσού από τον Δήμο προς τον δικαιούχο. Να σημειωθεί ότι όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει η οικονομική υπηρεσία του Δήμουμε την άρνηση πληρωμής, είναι αβάσιμα και ανυπόσταταενώ, έχουν ήδη αντικρουσθεί από τους αρμόδιους νομικούς συμβούλους με την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία.
  3. Κεφάλαιο 3 «Προγραμματισμός» 01/2024-12/2024:

α)σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, δεν έχει υπάρξει καμμία απολύτως δράση από τον Δήμο μέσα στο τρέχον έτοςγια  Περισυλλογή, Σήμανση, Καταγραφή στο ΕΜΖΣ, Κτηνιατρική περίθαλψη, Στείρωση, Φιλοξενία, Υιοθεσία κλπ. για αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Επισημαίνουμε οτι ο Δήμος Πάρου δεν έχει καν Πρόγραμμα Αδέσποτων εδώ και ένα χρόνο, ούτε «Συνεργασία» με φιλοζωικά σωματεία και κτηνιατρεία όπως  τα προηγούμενα χρόνια.

β)Ζητείται ενημέρωση ως προς την πρόοδο σχετικά με τις παραγράφους 3.11-3.14 με έμφαση στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, Γραμμή βοήθειας του Δήμου για αδέσποτα, υπηρεσίας συλλογής, αποθήκευσης και αποτέφρωσης νεκρών ζώων.

  1. «Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός Επιχ.Προγρ.2024»:ενημέρωση ως προς την μέχρι σήμερα πρόοδο υλοποίησής του.

Επίσης, παρόλο που και οι δύο φιλοζωικές είχαμε συμμετάσχει στη διαβούλευση σχετικά με τη Μελέτη Παροχής Υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Πάρου με προϋπολογισμό 107.528€, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμμία απολύτως ενημέρωση ως προς την εξέλιξή της.

Λόγω της παντελούς απουσίας του Δήμου Πάρου στο πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων από τον Σεπτέμβριο 2023, οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν επωμισθεί όλο το βάρος της ευθύνης με συνεχώς αυξανόμενα καθημερινά κόστη (περισυλλογή, κτηνιατρική περίθαλψη, σήμανση, φιλοξενία, σίτιση μέχρι και υιοθεσία).

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ, ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ.

Πάρος, 30/09/2024

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos