deyap new 252

calypso new 256

ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (18411)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Κοινότητες του Δήμου Πάρου από τις 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2024: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πρόσκληση υποβολής προσφοράς προς Οικονομικούς Φορείς, με θέμα την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», προκειμένου ο Δήμος Πάρου να συνάψει τη σχετική Σύμβαση. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια υπόθεση παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενέχει σεξουαλικές πτυχές, προκαλεί ερωτηματικά στην Αντίπαρο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η ΔΕΥΑ Πάρου διαχειρίζεται αυτό το διάστημα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής, όπως η κατασκευή αποχέτευσης Λευκών Κώστου, η αναβάθμιση της ΕΕΛ Μάρπησσας, η επέκταση δυναμικότητας της ΕΕΛ Νάουσας,η κατασκευή νέας αφαλάτωσης Κρωτηρίου (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι επόμενες ημέρες - Η Αττική επηρεάζεται από σήμερα το απόγευμα με βροχές, πιο έντονα φαινόμενα από την Παρασκευή (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η Δημοτική Κοινότητα Παροικίας, μετά τη φαντασμαγορική εκδήλωση του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, συνεχίζει με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Με μια όμορφη γιορτή «υποδέχτηκε» τις Άγιες Ημέρες που έρχονται η πρωτεύουσα της Πάρου. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πολλά είναι τα έθιμα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, με ένα από αυτά το γλυκό "βαρβάρα". Πρόκειται για ένα επιδόρπιο με βρασμένο σιτάρι, στο οποίο προσθέτουμε τη ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά και μοιάζει με τον ανατολίτικο Ασουρέ. Το έθιμο της Βαρβάρας έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και τα δείπνα της Εκάτης, και αργότερα προσαρμόστηκε από τον χριστιανισμό και τηρείται στη Θράκη μέχρι και σήμερα ως μέρος της λαϊκής λατρευτικής παράδοσης. Σύμφωνα με το έθιμο, η βαρβάρα ετοιμάζεται αποβραδίς και ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας μοιράζεται ζεστή και αχνιστή στα γειτονικά σπίτια. Υλικά Σιτάρι αποφλοιωμένοξηροί καρποί της αρεσκείας μαςζάχαρη ή γλυκαντικό της επιλογής μαςσταφίδεςξερά σύκα ή άλλα αποξηραμένα φρούταρόδικανέλλακύμινο Βήματα Μουλιάζουμε το σιτάρι σε νερό για 6-8 ώρες.Αφού το ξεπλύνουμε καλά, το βράζουμε σε μπόλικο νερό, για 30-45’ μέχρι να σκάσει το σιτάρι και να χυλώσει. Ίσως χρειαστεί έξτρα νερό, κατά τη διάρκεια του βρασμού. Ανακατεύουμε, ειδικά προς στο τέλος, για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όσο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ χυλώνει το σιτάρι μας. (Θέλουμε να πετύχουμε μια υφή ελαφρώς πιο υδαρούς ριζότο).Καβουρδίζουμε λίγο αλεύρι στο αντικολλητικό τηγάνι (3 κ.σ. για 500g σιτάρι) μέχρι να χρυσίσει, όχι να καεί. Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό, το προσθέτουμε στη σούπα του σιταριού και ανακατεύουμε. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι και λίγες σταφίδες για να φουσκώσουν.Η βάρβαρα μας είναι έτοιμη! Μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση (εγώ προσθέτω περίπου 2 κ.γ.) και από πάνω κανέλλα, τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο, καβουρδισμένο σουσάμι, ρόδι, αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα ή βερίκοκα. Το έθιμο θέλει να έχουμε σύνολο 7 υλικά. Το μαγικό μπαχαρικό: το κύμινο. Προσθέστε λίγο κύμινο και θα με θυμηθείτε. newsbomb.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, υποδεχόμαστε με χαρά και καλή διάθεση τις παραστάσεις Καραγκιόζη που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, με τίτλο «Σκιών Καμώματα». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά Για το ζωμό:κεφάλι και κόκαλα από σκορπίνα1 ξερό κρεμμύδι1 καρότο2 σκελίδες σκόρδο2 φύλλα δάφνης Για το ψάρι:3-4 κ.σ. ελαιόλαδο1 πιπεριά Φλωρίνης4 σκελίδες σκόρδο1 ξερό κρεμμύδι1 κούπα λευκό κρασί3 ώριμες ντομάτες2 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης2 φύλλα δάφνης1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά1/2 κ.γ. ανθός αλατιού1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρη3-4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες800 γρ. σκορπίνα, φιλεταρισμένη1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos