Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 - Psts.gr

Η γαλοπούλα, μπορεί να αποτελεί γιορτινό έδεσμα που εισήχθη κατά τις τελευταίες δεκαετίες στο χάρτη των ελληνικών γευστικών εθίμων, έχει όμως φανατικούς φίλους και το κυριότερο, αποτελεί θρεπτικό πουλερικό το οποίο αν γεμιστεί δίνει εξαιρετικής νοστιμιάς, ιδιαίτερα πιάτα που αποτελούν ιδανικές επιλογές για γιορτινά τραπέζια!

Κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών στη Μύκονο, προέκυψε μεγάλη αναπαραγωγή του ζητήματος, σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τιμόνι του αυτοκινήτου μας είναι 10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες. Πάμπολλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας υπάρχουν τόσα βακτηρίδια πάνω, που μία εικόνα από μικροσκόπιο θα μας σοκάρει.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφού στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.

Η αιτία αυτών των αποτελεσμάτων είναι απλή. Ενώ πολλοί προσπαθούν να έχουν καθαρό το αυτοκίνητο τους, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τη στεφάνη του τιμονιού τους. Παράλληλα στην καθημερινότητα με τα χέρια μας να έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, αλλά και η λανθασμένη επιλογή (κυρίως για την οδική ασφάλεια)κάποιων να τρώνε διάφορα μικρογεύματα μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργούν μία κατάσταση στο τιμόνι στα όρια της μόλυνσης. Σύμφωνα μάλιστα με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο ο πιο κοινός τύπου βακίλου που εντοπίστηκε είναι ο cereus ο οποίος προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καθαρίσουμε καθημερινά τη στεφάνι του τιμονιού μας με υγρά πανάκια τα οποία είναι εμποτισμένα με αλκοόλη από 70% και πάνω.
Ανάλογη έρευνα έχει κάνει και η Ford σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan. Οι ερευνητές πήραν δείγματα από 10 σημεία των αυτοκινήτων των υπαλλήλων της Ford και τα μελέτησαν στα εργαστήριά τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εσωτερικά των αυτοκινήτων είναι σύνθετα οικοσυστήματα στα οποία ζουν τρισεκατομμύρια διαφόρων μικροοργανισμών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με τους ανθρώπους και με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα τα πιο επιβαρυμένα με βακτήρια σημεία είναι το τιμόνι, και γύρω από τις ποτηροθήκες. Μάλιστα η Ford δοκιμάζει αυτή την περίοδο κάποια πλαστικά τα οποία τα έχει εμποτίσει με μια αντι-μικροβιακή ένωση Agion , και εφόσον τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε πολύ πιθανόν θα τα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά αυτοκίνητα που θα παράγει...

www.newsauto.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων του οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Μυκόνου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 13 ψήφους υπέρ και μόλις 3 κατά.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεμάτο στο στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου και έχουμε ξεχωρίσει πέντε συνολικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, θα μας απασχολήσουν αγώνες από Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία, ενώ μία επιλογή προκύπτει και από το μπάσκετ.

Κατηγορία ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Συνελήφθη 28χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (44,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ζυγαριά ακριβείας και (34) κροτίδες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανοί και Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν αυγά παρασιτικών σκουληκιών μέσα σε αρχαία κόπρανα που βρέθηκαν σε ανασκαφές τάφων στις τοποθεσίες Αγία Ειρήνη και Κεφάλα στη Τζιά.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες για την περίοδο παράτασης του κοινωνικού μερίσματος αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ τοποθετήθηκε με σκληρό τρόπο απέναντι στην αργοπορία της κυβέρνησης για αντιληφθεί ότι οι περισσότεροι νέοι άνεργοι είχαν μείνει εκτός των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos