Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 - Psts.gr

Χαλάρωσαν και όσοι βρίσκονται σε καραντίνα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία 

 Προβλέπονται αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό, αστυνομικές «επισκέψεις» και  αυστηρές ποινές έως και... ισόβια

Ανησυχία προκαλεί  ο αριθμός όσων δεν τηρούν τον κατ' οίκον περιορισμό που τους έχει επιβληθεί από τις αρχές λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον  ΣΚΑΪ, από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών έχουν καταγραφεί 246 «σπασίματα» καραντίνας, 10 εξ αυτών την τελευταία εβδομάδα.

Επιβλήθηκαν 5.000 ευρώ πρόστιμο και ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία. 

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και  737 αστυνομικές «επισκέψεις» για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. 

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό όπου μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπρουν σε μία άλλη εφαρμογή ενώ παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Επίσης, θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικές αυτοψίες, δηλαδή οι αστυνομικές επισκέψεις ενώ επισημαίνεται ότι είναι αυστηρές οι ποινές οι οποίες μπορεί να είναι έως και ισόβια σε περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και οδηγήσει σε θάνατο λόγω του ιού. 

Σήμερα είναι σε καραντίνα 15.181 άτομα. Πρόκειται για άτομα από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κ.λπ.

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή η… συνήθης διάταξη, που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. σε ακινησία, να ανακτήσουν τις πινακίδες τους και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Ποια είναι η διαφορά; Φέτος δεν θα πληρώσουν την «ποινή».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

246 κρούσματα… σπασίματος της καραντίνας σε όλη την Ελλάδα! Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού και φόβοι για αύξηση κρουσμάτων. Τι είπε ο Νίκος Σύψας για τα πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των τουριστών στα αεροδρόμια. Ο φάκελος… σχολεία και οι έλεγχοι των Αρχών.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την παγκόσμια αύξηση και ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου, η ζάχαρη πλέον αποτελεί ένα από τα πιο άφθονα και φθηνά αγαθά στον πλανήτη.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» αποσύρθηκε από την πλατφόρμα HBO Max εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας εναντίον των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ακτοπλοϊκά η συμμετοχή των ωφελουμένων φτάνει το 33% - Στα 11,5 ευρώ την ημέρα ανά ωφελούμενο θα είναι η συμμετοχή όσων επιλέξουν να πάνε διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ σε 5 αστέρων ξενοδοχείο με πρωινό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η επίσημη τοποθέτηση της τραγουδίστριας, τι ισχυρίζεται η 26χρονη κόρη της και τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου «Grow Greece with Google, παρουσίασε ο πρόεδρος Ευρώπης της Google, στο πλαίσιο του διαδικτυακού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020 - Πώς θα λειτουργεί το εργαλείο Job Search

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 4

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos