Απολογισμός πετοσφαίρισης 2010- 2012, σχεδιασμός 2012-2013

09 Ιουλίου 2012 01:56

2010-2011. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Αθλητικός Όμιλος Πάρου ξεκίνησε τη λειτουργία γυναικείων τμημάτων βόλεϊ προσπαθώντας να δώσει εναλλακτικές λύσεις στην άθληση των κοριτσιών του νησιού μας.

Το αρχικό δειλό ξεκίνημα στο ανοιχτό γήπεδο του Λυκείου Παροικιάς – και με την αμέριστη συμπαράσταση της διεύθυνσης του σχολείου – είχε ως αποτέλεσμα να αθληθούν στο τμήμα 46 κορίτσια και γυναίκες.

Αυτές ήταν:

Σπυριδούλα Παπαδάτου, Δήμητρα Μπαρμπαρή, Ελισάβετ Μασσέλα, Αναστασία Κρητικού, Γεωργία Βελέντζα, Πεν Νταϊάνα, Κατερίνα Νίκα, Μαργαρίτα Πολίτη, Μαριλένα Σιφναίου, Αλμπάνα Τετάου, Κατερίνα Σιφναίου, Δήμητρα Κεχαγιά, Μαριάννα Κεχαγιά, Κατερίνα Φραγκέδη, Γεωργία Σαμπατζιώτη, Ελένη, Σακελλαροπούλου, Έλλη Φασιανού, Χρυσούλα Φασιανού, Χρύσα Κύττα, Μαρία Αιγινίτου, Εριελίντα Νταουτλάρη, Άννα – Μαρία Γαρδέλη, Αντωνία Σκιαδά, Μερόπη Τσαντάνη, Μαρουσώ Φραγκούλη, Ηλιάννα Καπούτσου, Μαλβίνα Γκέκα, Κατερίνα Βλασερού, Ιωάννα Λάπη, Δήμητρα Τσώλη, Ελευθερία Καρατζούνη, Μάρι Συνόδη, Αγγελική Σιφναίου, Ελένη Περάκη, Θεοδώρα Μανέκα, Βέρα Νταουτλάρη, Παυλίνα Ντίνη, Μαριάννα Σκιαδά, Κατερίνα Ραγκούση, Φιλίππα Γκόκα, Βρισέλα Πέλλα, Βενετία Καντιώτη και Ντερτίλα Μπρέσκου.

Την πρώτη χρονιά λειτουργίας των τμημάτων, ο ΑΟΠ χρωστά πολλά στον προπονητή μας Θεόδωρο Καζακίδη και στην Γεωργία Αιγινήτου που μας βοηθούσε πάντα όταν της το ζητούσαμε. Οι προπονήσεις το 2010-2011 πραγματοποιούνταν τρεις φορές την εβδομάδα από 1,5 ώρα για κάθε τμήμα. Εκείνη τη χρονιά διοργανώσαμε φιλικά παιχνίδια στη Νάξο για τα τμήματα γυναικών και νεανίδων, με επιτυχία και απόκτηση εμπειρίας για τις αθλήτριες μας, λόγω του ότι αγωνίστηκαν σε ένα σωστό αθλητικό κλειστό κέντρο, όπως είναι αυτό του γειτονικού μας νησιού. Έτσι, τα κορίτσια σιγά – σιγά άρχισαν να μπαίνουν στο νόημα και το κλίμα του Πανκυκλαδικού πρωταθλήματος, που είναι το όνειρο όλων μας στον ΑΟΠ.

Η χρονιά εκείνη, τελείωσε χαρούμενα και με όλους μας ευχαριστημένους, για την προσπάθεια που είχαμε αρχίσει – και στην οποία ούτε και είχε περάσει από το μυαλό μας – ότι το γήπεδο Παροικιάς, θα πλημμύριζε από νιάτα και τόσα πολλά κορίτσια.

2011-2012

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2011 με τη διαφορά ότι πλέον είχαμε προσθέσει στα τμήματά μας και τα κορίτσια του Δημοτικού Σχολείου (παγκορασίδες). Έτσι, ξεκινήσαμε μία πιο δύσκολη προσπάθεια με 57 κορίτσια μικρά και μεγάλα.

Αυτές ήταν: Ιωάννα Λάπη, Μαρία Λάμπρου, Τούλα Λούπη, Ειρήνη Μουλά, Αγγελική Μάνγκο, Τίνα Τετάου, Κατερίνα Σιφναίου, Θεοδώρα Μανέκα, Γεωργία Σαμπατζιώτη, Μαλβίνα Γκέκα, Βενετία Καντιώτη, Γιώτα Καψαμπέλη, Αντωνία Σκιαδά, Πόπη Φραγκούλη, Βασιλική Πατέλη, Ελίνα, Φιλίππα Γκόκα, Δήμητρα Μπαρμπαρή, Χριστίνα Σιμούδη, Ευαγγελία Αποστολοπούλου, Εριλίντα Νταουτλάρη, Κατερίνα Ραγκούση, Σπυριδούλα Παπαδάτου, Ελένη Κρητικού, Μαρία – Έλενα Κρητικού, Γεωργία Αιγινήτου, Ελένη Σακελλαροπούλου, Ελευθερία Καρατζούνη, Παρασκευή Ρούσσου, Μάρι Συνόδη, Ιωάννα Πολυκανδρίτη, Γεωργία Χαραλάμπους, Μαρουσώ Φραγκούλη και Έλλη – Χρυσούλα Νταϊάνα.

Στις παγκορασίδες μετείχαν: Διονυσία Φλέσσα, Φωτεινή Σκανδάλη, Στεφανία Δανηηλίδου, Ευαγγελία Νίκα, Άννα Σιφναίου, Χριστίνα Πανωρίου, Αναστασία Καραγιαννιώτη, Κατερίνα Τσαντάνη, Αλεξάνδρα Τσάρκου, Πόπη Καραφυλλάκη, Μαρία Σύλβια, Δανάη Τρικάρδου, Μαρινέλλα Μπίντικα, Κατερίνα Μπαρμπαρή, Ιωάννα Τζίτζι, Αντωνέλλα Ρουσάν, Κλεοπάτρα Δέφτο, Νικολέτα Πατέρα, Κλέντη Λέκκα, Ζαχαρένια Μπιρμπίλη, Φαμπιόλα και Ειρήνη Μπιζά.

Το 2011-2012 είχαμε μεγάλη βοήθεια από τις προπονήτριες μας Λαμπρινή Βαλαβάνη (παγκορασίδες), Μαρία Λακταρίδου (γυναικών – νεανίδων – κορασίδων) και όπως πάντα, η Γεωργία Αιγινήτου ήταν δίπλα μας. Οι προπονήσεις γίνονταν 3 φορές την εβδομάδα από 1,5 ώρα για κάθε τμήμα, εκτός τις παγκορασίδες που έκαναν προπόνηση κάθε Σαββατοκύριακο από 1,5 ώρα.

Φέτος, παράλληλα με τις προπονήσεις, παίξαμε πολλούς φιλικούς αγώνες στη Νάουσα και την Παροικιά με τον Νηρέα. Ιδιαίτερα, οι αγώνες μίνι βόλεϊ για τις παγκορασίδες, ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά, που για πρώτη φορά στη ζωή τους αγωνίζονταν σε έναν «επίσημο» αγώνα.

Τέλος, μια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους γονείς που πάντα ήταν δίπλα μας – και τους ευχαριστούμε γι' αυτό – καθώς, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

2012-2013

Φέτος, (στην τρίτη χρονιά λειτουργία των τμημάτων βόλεϊ), ο ΑΟΠ αποφάσισε να «βουτήξει» ακόμα πιο βαθιά. Αποφασίσαμε να μετέχουμε στο Πανκυκλαδικό Πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Σ' αυτή την προσπάθειά μας θέλουμε δίπλα μας και τον φίλαθλο κόσμο της Πάρου (και όχι μόνο τους γονείς), διότι τα έξοδα για τους αγώνες είναι για τις δυνατότητές μας πολύ μεγάλα (εμφανίσεις, μπάλες αγώνων, ταξίδια – όλα εκτός έδρας, λόγω έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο -, έξοδα διαιτησίας, διατροφή αθλητριών, διανυκτερεύσεις).

Με την ευκαιρία του απολογισμού μας, κάνουμε έκκληση σε όλους όσοι είναι αρμόδιοι για τα αθλητικά έργα, και ας προσπαθήσουν επιτέλους, για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου για τα παιδιά μας στην Πάρο. Ένα κλειστό γυμναστήριο – που συνήθως έρχεται για συζήτηση – σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε όλα τα κορίτσια για την ευκαιρία που μας δίνουν να μπορούμε να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να είναι όλες έτοιμες για το πρωτάθλημα και τη δύσκολη αθλητική χρονιά που έρχεται.

Τέλος, όσοι θέλουν και επιθυμούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας με οποιοδήποτε τρόπο, μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κώστα Τσαντάνη (τηλ. 6977-607171) ή με τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο τμημάτων βόλεϊ κ. Δημήτρη Σιφναίο (τηλ. 6947-081234) ή στο φαξ 22840-23010 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίλογος

Με πίστη στις αρχές για τα ιδεώδη του ερασιτεχνικού αθλητισμού Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΟΠ θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά - παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες - να προσφέρει στη νεολαία του νησιού μας.

Οι επιτυχίες που είχαμε, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΟΠ μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ακόμα περισσότερα πράγματα και δίχως να είναι ανάγκη να «φωνάζει» γι' αυτό που κάνει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos