×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το 50ο Ράλλυ Αιγαίου 2013 στο Κουφονήσι

26 Ιουλίου 2013 12:38

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 50ο Ράλλυ Αιγαίου, ο μεγαλύτερος και παλαιότερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας που κλείνει φέτος μισό αιώνα ζωής.

Σήμερα -Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013- τα σκάφη που ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου από το Φάληρο, πραγματοποιούν παράκτια κούρσα γύρω από το Μεγάλο Κουφονήσι.

Το νέο έχει ήδη διαδοθεί στους ντόπιους και τους τουρίστες και κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην περιοχή του λιμανιού για να παρακολουθήσει τα σκάφη να λύνουν και να παίρνουν εκκίνηση στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον οικισμό. Ένα μοναδικό θέαμα σε μία μοναδική περιοχή.

Ο καιρός είναι βοριάς 6 μποφόρ με μία μικρή ενίσχυση κατά το μεσημέρι, γεγονός που διευκολύνει τη διεξαγωγή μίας γρήγορης και θεαματικής κούρσας. Τα σκάφη θα περιπλεύσουν ουσιαστικά το Μεγάλο Κουφονήσι, με πρώτο σημείο στροφής βόρεια κοντά στη Ναξο, μετά ανατολικότερα στη βραχονησίδα Κοπριά, μετά ένα σημείο στροφής κοντά στην Κέρο και τερματισμός για τα σκάφη της κατηγορίας ORC Club πάλι μπροστά στο λιμάνι. Η ιστιοδρομία αυτή είναι μήκους 14 ναυτικών μιλίων, ενώ τα υπόλοιπα σκάφη θα επαναλάβουν το τελευταίο σκέλος ώστε η διαδρομή να γίνει 24,5 ναυτικά μίλια. Έτσι τα σκάφη θα τερματίζουν σχεδόν ταυτόχρονα, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα.

Το θέμα της ημέρας σήμερα είναι η άφιξη του γνωστού Ολυμπιονίκη ιστιοπλόου Κώστα Μάνθου που θα έρθει να ενισχύσει το ντριμ-τιμ του Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με το Δημήτρη Δεληγιάννη και Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Κώστας Μάνθος ήρθε εχθές νωρίς-νωρίς για να γνωρίσει την ομάδα και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους άλλους δύο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους. Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας θέσεις στις προηγούμενες ιστιοδρομίες 2, 1, 1.

Το 50ο Ράλλυ Αιγαίου φέτος, συμβολικά, είχε πρώτο σταθμό τη Σύρο, όπως η πρώτη διοργάνωση το 1964. Μετά επισκέφθηκε το νησί της Πάτμου και τέλος σήμερα τα σκάφη βρίσκονται στο Κουφονήσι.

Αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 18.00 τα σκάφη θα εκκινήσουν από το Κουφονήσι με προορισμό το Σούνιο (94 ν.μ.) όπου και θα τερματίσουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos