Έκλεψαν καρδιές, αλλά όχι και τη νίκη, τα κορίτσια του ΑΟ Πάρου

11 Νοεμβρίου 2013 04:11

Τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του ΑΟ Πάρου έγραψαν ιστορία χθες στη Σύρο 10 Νοεμβρίου 2013. Όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους από την ημέρα που ιδρύθηκε το τμήμα.

Αλλά και γιατί με την αγωνιστικότητά τους, τη θέλησή τους και το πάθος τους να φθάσουν στη νίκη, στο ιστορικό αυτό παιχνίδι, κατάφεραν να στριμώξουν για τα καλά την ομάδα του ΑΣΕ Νεωρίου –με 10ετή παρουσία στα πρωταθλήματα Κυκλάδων- και να την απειλήσουν με ήττα μέσα στο σπίτι της.

Η επικράτηση (3-2) για την ομάδα του ΑΣΕ Νεωρίου ήρθε έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΑΟ Πάρου στο πρώτο παιχνίδι της πολύ σύντομης ιστορίας –ιδρύθηκε το καλοκαίρι- με την εκπληκτική της εμφάνιση έκλεψε τις καρδιές των φιλάθλων –από κάθε άποψη- χθες το βράδυ μέσα στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμούπολης.

Με προετοιμασία μόλις δυο μηνών, με προπονήσεις που γίνονται σε ανοικτό γήπεδο αφού κλειστό το νησί μας δεν υπάρχει, τα κορίτσια του ΑΟ Πάρου στάθηκαν στα ίσα απέναντι σε μια ομάδα με 10ετή παρουσία στα πρωταθλήματα Κυκλάδων και με προπονήσεις που κάνει και αγώνες που δίνει σε κλειστό γυμναστήριο πολύ καλών προδιαγραφών.

Η αποστολή της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Πάρου, μαζί με 30 περίπου φιλάθλους που τη συνόδεψαν από την Πάρο, έφθασε στο λιμάνι της Σύρου 45 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού που ήταν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κυκλάδων 2013-14. Τα κορίτσια έφθασαν στο γήπεδο, έκαναν το ζέσταμά τους και το ιστορικό παιχνίδι ξεκίνησε.

Το πρώτο σετ πήγε στη Συριανή ομάδα με 25-19. Ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη του διάρκεια. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονική περίοδο προσαρμογής των κοριτσιών από την Πάρο σε ένα γήπεδο που έπαιζαν για πρώτη φορά και για κάποιες ήταν και η πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημο αγώνα.

Στο δεύτερο σετ ο ΑΟ Πάρου ξεκίνησε εντυπωσιακά και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Προς το τέλος τα κορίτσια του ΑΣΕ Νεωρίου πλησίασαν στο σκορ όμως η πλάστιγγα έγειρε τελικά προς τον ΑΟ Πάρου που ισοφάρισε σε 1-1 (23-25).

Πιο εύκολα ήρθε η επικράτηση στο τρίτο σετ για τα κορίτσια του ΑΟ Πάρου. Το τελικό 19-25 ήταν το επιστέγασμα της πολύ καλής απόδοσης των περισσοτέρων παικτριών.

Στο τέταρτο σετ οι 150 περίπου φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμούπολης, περίμεναν μια ακόμα επικράτηση του ΑΟ Πάρου που θα έδινε τελικά και τη νίκη στην παριανή ομάδα. Όμως τα πράγματα άλλαξαν περίπου στη μέση του σετ όταν τραυματίστηκε στο πόδι η Μαρία Συνόδη που ήταν από τις καλύτερες σε απόδοση παίκτριες του ΑΟ Πάρου. Το παιχνίδι ενώ πήγαινε πόντο – πόντο γύρισε και η ομάδα του ΑΣΕ Νεωρίου επικράτησε με 25-17 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Μαρία Συνόδη επέστρεψε στο πέμπτο και πιο καθοριστικό σετ αλλά ήταν φανερά επηρεασμένη από τον τραυματισμό. Η ψυχολογία νίκης επανήλθε στις τάξεις των κοριτσιών του ΑΣΕ Νεωρίου που είχαν και την εμπειρία τέτοιων παιχνιδιών. Όλα αυτά διαμόρφωσαν τον τελικό νικητή στο σετ (15-7) αλλά και στο ματς.

Τα σετ του παιχνιδιού:

25-19, 23-25, 19-25, 25-17, 15-7

Πρώτος διαιτητής: Μπαρμπούνης Στάθης

Δεύτερος διαιτητής: Παναγιωτίδης Γρηγόρης

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων με τη σειρά αριθμού στις φανέλες.

ΑΣΕ Νεωρίου: Προπονητής Κυριακόπουλος Πέτρος

2. Ευαγγελία Φραγκιά
3. Αγγελική Παπαθανασίου
4. Ελένη Παρασκευοπούλου
5. Μαρία – Ελένη Καραηλία
6. Ειρήνη Κουμπαράκη
7. Ανέζα Πατσέα (αρχηγός)
8. Μαργαρίτα Πρίντεζη
10. Ευαγγελία Ξαγοράρη
11. Νικολέτα Κοκμότου
12. Ανθούλα Βασάλου
13. Κατερίνα Αλτουβά (λίμπερο)
14. Ελπίς Λουλού

ΑΟ Πάρου: Προπονητής Σκιαδάς Φώτης

1. Κατερίνα Ραγκούση
2. Μαρία Λακταρίδου (αρχηγός)
3. Φιλίππα Γκόκα
4. Μαλβίνα Γκέκα
5. Χριστίνα Σιμούδη
6. Λαμπρινή Βαλαβάνη
7. Μαρία Συνόδη
9. Κατερίνα Ρούσσου
10. Μαρία Κορδονέλη
11. Γεωργία Ραγκούση (λίμπερο)

Η διάρκεια του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από 2 ώρες και 15 λεπτά. Με το σφύριγμα της λήξης η αποστολή (ομάδα και φίλαθλοι) έφυγε αμέσως για το λιμάνι και πρόλαβε για λίγα λεπτά το πλοίο της επιστροφής για την Πάρο. Αν το παιχνίδι είχε μεγαλύτερη διάρκεια τότε η επιστροφή της αποστολής θα γινόταν τη Δευτέρα το πρωί αφού δεν θα προλάβαινε το χθεσινοβραδινό πλοίο.

Τις επόμενες ώρες θα παρακολουθήσετε μοναδικά στιγμιότυπα από το κλειστό γυμναστήριο της Σύρου και όχι μόνο...



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos