×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στο Ιερό νησί …την Μήλο οι ιστιοπλόοι του «Cyclades Regatta 2014» του Ν.Ο.Τ.Κ

01 Ιουλίου 2014 13:37

Ανοίγοντας σαμπάνια MOET υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης το πρώτο σκάφος που πέρασε την γραμμή τερματισμού του δεύτερου μπράτσου του 20ου

Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Cyclades Regatta 2014» του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας και έδεσε στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου. Πρόκειται για το Cosmote Έρυτος ΙΙ του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην προβλήτα του λιμανιού της Μήλου για να υποδεχτεί το πρώτο σκάφος που έφτασε γύρω στις 8 το βράδυ μετά από 48 ναυτικά μίλια πλεύσης από την γραμμή εκκίνησης στον Φοίνικα Σύρου.

Με μπαλόνι εκκίνησαν από την γραμμή τερματισμού που στήθηκε από την Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και τα 5 μποφορ βοριά που συνεχεια έπαιζε γύρω στις 60 μοίρες έδωσαν αισιοδοξία για γρήγορη πλεύση. Λίγο μετά τη Σίφνο όμως η εξασθένηση του ανέμου στα 2 μποφώρ δεν επέτρεψαν μεγάλες ταχύτητες.

Ο αγώνας, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αθλητές των πρώτων σκαφών που έδεσαν στο λιμάνι είχε πολλές εναλλαγές και όλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι από την δεύτερη κούρσα του αγώνα.

Η υποδοχή των αθλητών έγινε από τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μήλου κο Νίκο Ξενάκη ενώ τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Μήλου με επικεφαλής τον πρόεδρο κο Γιάννη Τούρλο παρέμειναν μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου σκάφους και πρόσφεραν σάντουιτς, χυμούς και νερό στους αθλητές.

Τα σκάφη που έφταναν στο λιμάνι της Μήλου είχαν την δυνατότητα με την βοήθεια του Λιμεναρχείου Μήλου να δέσουν στην πλωτή προβλήτα του λιμανιού η οποία παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Μήλου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων.

Τον αγώνα συνοδεύει η Κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Καταψύκτης με πάγο ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν στα αγωνιζόμενα σκάφη καθ' όλη την διάρκεια παραμονής τους στο λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου τοποθετήθηκε στην προβλήτα.

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου στον Αδάμαντα της Μήλου, ένα από μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια θα διεξαχθεί παράκτια ιστιοδρομία την οποία θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι νησιώτες και οι τουρίστες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos