Δεύτεροι στην Παγκόσμια Κατάταξη οι Μάντης – Καγιαλής κρατούν ψηλά τη σημαία του Ελληνικού Αθλητισμού!

31 Ιουλίου 2014 12:57

Άλλη μια σπουδαία στιγμή για την ελληνική ιστιοπλοΐα καθώς ανακοινώθηκαν οι πίνακες της παγκόσμιας κατάταξης του Ιουλίου από τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ISAF).

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων Πρωταθλητών και η σταθερή τους απόδοση τους οδήγησαν στην 2η θέση της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής κατάταξης στην ολυμπιακή κατηγορία των 470. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα των Μάντη - Καγιαλή που βρίσκονται σε αυτή τη θέση αποδεικνύοντας ότι δίκαια θεωρούνται ένα από τα κορυφαία πληρώματα στα 470. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ποιότητα των αθλητών που βρίσκονται πίσω τους, αφού ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Luke Patience με το πλήρωμά του Elliot Willis (GBR) βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης, ενώ οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του 2012 Lucas Calabrese & Juan De La Fuente (ARG) βρίσκονται στην 8η.

Μπροστά από το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται μόνο ο Αυστραλός χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2010, 2011, 2012, 1023) Mathew Belcher με το πλήρωμά του William Ryan. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Κροάτες Sime Fantela & Igor Marenic (Τέσσερις φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές – χρυσοί 2009, χάλκινοι 2010, 2011, 2012). Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο οι Μάντης –Καγιαλής και οι Fantela – Marenic κατάφεραν να σπάσουν την εως τώρα κυριαρχία των Αυστραλών στην κατηγορία των 470, εκτοπίζοντας τους από το πρώτο σκαλί του βάθρου στο Κίελο και τη Μαγιόρκα αντίστοιχα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos