Aegean Reggata 2014 - 1η Ημέρα

20 Αυγούστου 2014 15:22

Ο 14ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης "Aegean Regatta" άνοιξε σήμερα πανιά από το νησί της Λέρου με προορισμό την Ρόδο

και ενδιάμεσους σταθμούς Κω και Τήλο. Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό ραντεβού του καλοκαιριού βρήκε συγκεντρωμένα 91 σκάφη από 6 διαφορετικές χώρες να ετοιμάζονται για το πρώτο σκέλος ενός απαιτητικού αγώνα 32 ναυτικών μιλίων από την Λέρο στην Κώ.

Inline images 1

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του αγώνα στην Λέρο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Νίκος Ζωίδης , έδωσε το στίγμα του αγώνα τονίζοντας ότι η Aegean Regatta πέρα από μια σημαντική αθλητική διοργάνωση είναι και ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ιστιοπλόους είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό να γευτούν ιδιαίτερες συγκινήσεις στα όμορφα νησιά του Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί τα πληρώματα άφησαν πίσω τους τη Λέρο και το Λακκί για να ριχτούν στη πρώτη μάχη της διοργάνωσης με προορισμό τη Μαρίνα της Κω. Οι άνεμοι σε αρκετά σημεία ξεπερνούσαν τους 30 κόμβους δοκιμάζοντας τις αντοχές των ιστιοπλόων. Δύναμη, ένταση και ταχύτητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα καθώς ο μεγάλος στόλος άφηνε στα δεξιά του την Κάλυμνο και την Ψέριμμο κερδίζοντας μοναδικές εμπειρίες.

Inline images 2

Τα πρώτα αγωνιστικά σκάφη διένυσαν τη διαδρομή σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες με το γρηγορότερο να είναι το ACES από την κατηγορία ORCi με κυβερνήτη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη. Στην κατηγορία ORC Club πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος MOUSMOULO του Ροδίτη έμπειρου ιστιοπλόου Κουμνάκη Νικόλαου, ενώ στην κατηγορία IRC νικητής ήταν το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου. Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους ιστιοπλόους που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος υπό αυτές τις συνθήκες.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας ανα κατηγορία έχουν ως εξής:

ORCi

1. ACES

2. TAMUMM

3. ERYTOS II - COSMOTE

ORC Club

1. MOUSMOULO

2. MELTEMI

3. DRAGON

IRC

1. URUSUS MINOR

2. ANDARIN

3. JINETERA

Η μικρή στάση στην Κω δίνει τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να ξεκουραστούν, να διορθώσουν τυχόν ζημιές, αλλά και να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Κω.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos