Aegean Reggata 2014 - 3η Ημέρα

22 Αυγούστου 2014 14:04

Η Τρίτη ημέρα της Aegean Regatta βρίσκει τα πληρώματα να ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους την όμορφη Κω, βάζοντας πλώρη για νέες περιπέτειες καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δεύτερη ιστιοδρομία της διοργάνωσης, με προορισμό την Τήλο.

Έτσι, η πολυπληθέστερη ιστιοπλοϊκή παρέα του καλοκαιριού άνοιξε τα πανιά της για το δεύτερο σκέλος του αγώνα με στόχο να διανύσουν γρήγορα τα 32 ναυτικά μίλια που τους χώριζαν από την Τήλο. Το θέαμα μοναδικό καθώς τα 91 σκάφη από 6 χώρες βίραραν μπαλόνια γεμίζοντας με χρώματα το Αιγαίο.

Ο μεγάλος στόλος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο του σκάφους. Έτσι τα πιο αγωνιστικά σκάφη απαρτίζουν τις κατηγορίες ORC International και IRC ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού που τα συνοδεύει και αριθμούν συνολικά 38 συμμετοχές. Η κατηγορία όμως με τις πιο πολλές συμμετοχές είναι αυτή των ORC Club όπου τα σκάφη, αν και δεν είναι αγωνιστικά σίγουρα, διαθέτουν πληρώματα με μεγάλη εμπειρία και αρκετή δόση θετικής ενέργειας.

Ανάμεσα στα φαβορί για αυτό το σκέλος στην κατηγορία ORC Club πέρα από το Mousmoulo είναι τα σκάφη Meltemi, Dragon, Makedonia και Excape , που τερμάτισαν στην πρώτη 10αδα στην 1 ιστιοδρομία, ενώ στα IRC καλή απόδοση αναμένεται να έχουν τα σκάφη Jinetera, Abraxas, Andarin και AELLA.

Ο καιρός ιδανικός στην αρχή της κούρσας βοήθησε τα πληρώματα να προσεγγίσουν γρήγορα το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά. Εκεί όμως ο άνεμος άλλαξε αναγκάζοντας τους ιστιοπλόους να μαϊνάρουν τα μπαλόνια τους και να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική. Ο στόλος χωρίστηκε ανάμεσα στη Νίσυρο και την Τουρκία κυνηγώντας τις σωστές αλλαγές στη διεύθυνση αλλά και περισσότερο αέρα. Τελικά, αυτή η αλλαγή στον καιρό έφερε σημαντικές ανακατατάξεις.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας ανα κατηγορία διαμορφώθηκαν ως εξής:

ORCi

1. BANA BIOLETTA 3

2. PARALOS

3. SUGAR

ORC Club

1. OLYMPIA

2. DAS BOOT

3. EL VIENTO - GOODYEAR

IRC

1. JINETERA

2. APIDALOS NAFS

3. ABRAXAS

Ύστερα από άλλη μια απαιτητική ιστιοδρομία τα σκάφη τερμάτισαν στην Τήλο όπου και γνώρισαν την υπέροχη φιλοξενία του νησιού καθώς οι νησιώτες τους υποδέχτηκαν με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορευτικό συγκρότημα. Σειρά έχει η ελεύθερη ημέρα στην Τήλο όπου οι ιστιοπλόοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos