Αιγαιοπελαγίτικοι στις 3 Οκτωβρίου στη Ρόδο - Δήλεια στις 10 Οκτωβρίου στη Μύκονο

27 Αυγούστου 2015 13:13

Η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ στην μονομερή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής περί ματαίωσης των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου φαίνεται πως σώζει την εκδήλωση.

Σε αυτό συνέβαλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Γ. Μαργαρίτης οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά την διοργάνωση ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή τοπικών ροδιτών χορηγών.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Ρόδου σε μια μέρα, στις 3 Οκτωβρίου με λιγότερα αγωνίσματα και μικρότερο αριθμό παιδιών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αριθμός των αθλητών που έχει δικαίωμα να στείλει κάθε σωματείο καθορίζεται από την κατάταξη του στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ το 2014. Ως εκ τούτου ο Πανναξιακός μπορεί να στείλει μέχρι 11 αθλητές, ο ΑΟΜυκόνου 10, ο Ναξιακός 7, ο Παμμηλιακός 3, ο ΑΜΣ Ζευς Φιλωτίου 3, ο Ποσειδώνας Σύρου 2, ο Ανδριακός 2 ενώ έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις για τα δύο πρωτοεμφανόμενα σωματεία, τον ΑΟΠάρου και τον Ήφαιστο Σαντορίνης. Επίσης ο κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να φέρει μέχρι οκτώ αθλητές εκτός αξιολόγησης των οποίων όμως θα μεριμνήσει για την μετακίνηση και τη διαμονή τους.
Παράλληλα εντείνονται οι προετοιμασίες για τους αγώνες του ΑΟΜυκόνου, τα Δήλεια 2015 οι οποίοι αναμένεται να αναβαθμιστούν και να αυξήσουν τα αγωνίσματα δίνοντας αγωνιστικές ευκαιρίες σε περισσότερους αθλητές.
Τα Δήλεια θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στο στάδιο της Μυκόνου και αναμένεται ο αριθμός συμμετεχόντων να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς τα νέα σωματεία των Κυκλάδων και τα υπό δημιουργία αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν.

25oς στον κόσμο ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Ψηλά, αλλά όχι όσο θα ήθελε ο ίδιος βρέθηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Ο Αλέξανδρος αγωνίστηκε στα 20 χιλιόμετρα βάδην και με 1 ώρα 24 λεπτά και 11 δεύτερα και κατετάγη στην 25η θέση.
"Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Αν δεν είχα επηρεαστεί από τη ζέστη θα μπορούσα να είχα βρεθεί στην πρώτη 16άδα. Η απουσία του προπονητή ήταν σημαντική, με βοήθησαν πολύ ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Δεφίγκος, ο γιατός Διονύσης Χίσσας και ο προπονητής Μιχάλης Γωνιωτάκης. Μάζεψα μεγάλη διαφορά στα τελευταία χιλιόμετρα, όμως, ακόμη κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει καλύτερη θέση. Τώρα μαζί με τον προπονητή μου (σ.σ Ναπολέων Κεφαλόπουλος), θα αποφασίσουμε για το αν θα πάρω μέρος στα 50χλμ βάδην. Σωματικά εξανλτήθηκα αρκετά από την ζέστη", είπε ο πρωταθλητής μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos