Θετικά ανταποκρίθηκε η Σίφνος στην πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων να διοργανωθεί αγώνας σφαιροβολίας με διεθνείς συμμετοχές στις Κυκλάδες.

05 Φεβρουαρίου 2021 19:35

Θετικά ανταποκρίθηκε η Σίφνος στην πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων να διοργανωθεί αγώνας σφαιροβολίας με διεθνείς συμμετοχές στις Κυκλάδες.


Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του αθλητισμού με την παρότρυνση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Athletics) αλλά και του ΣΕΓΑΣ για αγώνες εκτός σταδίου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων αναζήτησε έναν χώρο εκτός σταδίου για την διοργάνωση του αγώνα και ο χώρος αυτός βρέθηκε στην Σίφνο, κοντά στον Αρτεμώνα. Στο προτεινόμενο σημείο εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί η απαιτούμενη βαλβίδα ρίψεων ενώ εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τους θεατές για να παρακολουθήσουν το αγώνισμα
Στόχος των διοργανωτών, του Δήμου Σίφνου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων είναι ο αγώνας αυτός να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και σταδιακά να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικά μίτινγκ σφαιροβολίας στον τόπο μας.

Η διεξαγωγή του τοποθετείται χρονικά μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αγωνιστούν 8 άνδρες και 8 γυναίκες σφαιροβόλοι ενώ θα διεξαχθεί ανοικτός αγώνας με ελεύθερη συμμετοχή για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο αγώνισμα. Παράλληλα θα προγραμματιστούν στον ίδιο χώρο αγώνες για μικρά παιδιά.

Έτσι οι αθλητές των Κυκλάδων θα βρεθούν στην ευχάριστη θέση από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχουν τρεις αγωνιστικές ευκαιρίες, το μίτινγκ της Σίφνου, τους αναπτυξιακούς αγώνες Δήλεια στη Μύκονο και τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων ευχαριστεί δημόσια τον Δήμο Σίφνου και τη Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη για την θετική ανταπόκριση τους. Ο αγώνας αυτός φιλοδοξούμε θα δώσει ώθηση στον αθλητισμό των Δυτικών Κυκλάδων και φυσικά στην ίδια την Σίφνο. Πιστεύουμε ότι με τον προαναφερθέντα αγώνα και την ολοκλήρωση του ελαστικού τάπητα στο στάδιο της Μήλου οι Δυτικές Κυκλάδες θα αναδειχτούν σε οικοδεσπότες αθλητικών, στιβικών εκδηλώσεων με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού σε αυτά τα νησιά, την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας και την προαγωγή του αθλητικού τουρισμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos