Σάκκαρη: «Έχω βρει τον πραγματικό μου ρυθμό στο παιχνίδι»

01 Απριλίου 2021 16:49

Η Μαρία Σάκκαρη, λίγo μετά τον θρίαμβο της κόντρα στο Νο2 του κόσμου, τη Ναόμι Οσάκα, η οποία ήταν αήττητη για πάνω από ένα χρόνο, μίλησε για την εξαιρετική φόρμα αλλά και τις αλλαγές στο παιχνίδι της

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε επί της Γιαπωνέζας με σκορ 6-0, 6-4 στον προημιτελικό του Μαϊάμι Open. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σετ που έληξε σε 20 λεπτά σχεδόν η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-4. Με μεγάλη ψυχραιμία στο παιχνίδι της και με σωστή στρατηγική γύρισε το ματς και πέτυχε άλλη μία μεγάλη νίκη κόντρα σε τοπ5 αθλήτρια, την 6η συνολικά και 4η διαδοχική.

 Οι προηγούμενες τρεις ήταν με την Μπελίντα Μπέντσιτς το 2020 στην Αγία Πετρούπολη, με την Ελίνα Σβιτόλινα στην Οστράβα το 2020 και με τη Σοφία Κένιν στο Άμπου Ντάμπι το 2021. Η ίδια ήταν αρκετά μετριόφρων στις δηλώσεις της, αναγνώρισε όμως τη δουλειά που έχει κάνει για να ξαναβρει τον εαυτό της.

«Δε θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο τένις που έχω παίξει ποτέ. Θεωρώ ότι εκτέλεσα σωστά τη στρατηγική μας με τον Τομ. Έκανα απλά αυτό που έπρεπε να κάνω, με εξαίρεση μόνο δύο γκέιμ στα οποία δεν πήγα τα πράγματα όπως ήθελα».

Μετά το θρίαμβο του πρώτου σετ με το 6-0 η Σάκκαρη έδειχνε να δυσκολεύεται απέναντι σε μία Οσάκα που φημίζεται για τις επιστροφές της. Έμεινε πίσω στο σκορ με 1-4 και αυτό για την ίδια ήταν ένα σημείο καμπής για την ψυχολογία της.

 «Είχα λίγο χρόνο στην αλλαγή στο 1-4 και σκέφτηκα ξανά τη στρατηγική. Την έχασα για λίγο στην αρχή του 2ου σετ, οπότε το κλειδί ήταν η συγκέντρωση. Ήξερα ότι αν της έκανα κι εγώ μπρέικ μετά θα μπορούσα να σερβίρω έξυπνα και με με τρόπο που θα κέρδιζα και το 2ο σετ».

Η Σάκκαρη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην WTA παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε εδώ και καιρό να βρει ξανά τον εαυτό της μετά το όπεν της Αυστραλίας. «Μετά από τις 2 εβδομάδες καραντίνας στο δωμάτιο στη Μελβούρνη έχασα ένα κομμάτι της ταυτότητάς μου, το οποίο είναι η επιθετικότητα, σε συνδυασμό με τις πολλές μπαλιές και το πιο σωματικά απαιτητικό παιχνίδι. Παρόλο που είχα μερικές καλές νίκες από τότε, δεν το ένιωθα. Ο Τομ μου έλεγε ότι ήξερε πως δε μου άρεσε το παιχνίδι μου, αλλά έπρεπε να περάσουμε αυτή τη διαδικασία. Μετά την Οστράβα κάτσαμε και αναλύσαμε μερικά ματς από πιο παλιά, από την Οστράβα και από το Άμπου Ντάμπι γιατί θεωρώ ότι έπαιζα ωραίο τένις τότε. Είδα τι έκανα διαφορετικά σε σχέση με τα ματς που έχασα μετά την Αυστραλία. Επίσης, μετά το Ντουμπάι ξοδέψαμε πολύ χρόνο στο κορτ. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το επιθετικό στοιχείο και να φέρω πίσω το «βαρετό μου παιχνίδι». Τώρα πλέον νιώθω ότι έχω επιστρέψει».

Και συνέχισε τονίζοντας σε ποια στοιχεία θεωρεί ότι έχει βελτιώσει αισθητά: «Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν πολύ ήταν η συνειδητοποίηση ότι το χτύπημά μου είναι βαρύ. Έχω πολλή δύναμη και τη χρησιμοποιώ υπέρ μου, αλλά μέχρι πέρυσι δεν μπορούσα να την ελέγξω. Ξέρω ότι ακούγεται αστείο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ήξερα ότι έπρεπε να χαλαρώσω λίγο το ρυθμό μου γιατί όταν χτυπούσα πολύ δυνατά έχανα πολλές μπαλιές. Θεωρώ ότι βρήκα τον τρόπο πλέον να το διορθώσω, έχω βρει τον πραγματικό μου ρυθμό στο παιχνίδι. Όταν έχω μπροστά μου μία ευκαιρία απλά την αξιοποιώ, και αυτό έρχεται με αυτοπεποίθηση».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos