Roland Garros: Τεράστια εμφάνιση της Σάκκαρη, προκρίθηκε στις «16» νικώντας 2-1 την Μέρτενς

05 Ιουνίου 2021 20:37

Μια σπουδαία νίκη πήρε η Μαρία Σάκκαρη στη Γαλλία καθώς επικράτησε 2-1 της Eλίς Μέρτενς και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, λύγισε την 25χρονη Βελγίδα με 7-5, 6-7(2), 6-2 σε 2 ώρες και 52 λεπτά. Πρόκειται για την τρίτη φορά που προκρίνεται σε τέταρτο γύρο ενός Grand Slam, αφού τα είχε καταφέρει πέρυσι και σε Australian Open, US Open. Πλέον κάθε βήμα θα είναι υπέρβαση για την ίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ταυτόχρονα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονται σε τέταρτο γύρο Grand Slam.

 Η 22χρονη Σοφία Κένιν, Νο 4 στο ταμπλό του τουρνουά και περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Ελληνίδας αθλήτριας. Υπενθυμίζεται πως εκτός συνέχειας έμεινε το Νο 5 του ταμπλό, η Ουκρανή Ελενα Σβιτόλινα, η οποία έχασε 6-3, 6-2 από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Πλέον, από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, στο Ρολάν Γκαρός συνεχίζουν μόνο η Κένιν, η Σερένα Ουίλιαμς και η -κάτοχος του τίτλου- Ιγκα Σβιάτεκ.

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos