Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν ο Ανδρικόπουλος

04 Μαρτίου 2023 14:52

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αφού “προσγειώθηκε” στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο ((χρυσό μετάλλιο, 17,60μ., κορυφαία επίδοση για το 2023) – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο το μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

 Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε με ένα safe άλμα στα 16.20μ. και συνέχισε με δύο άκυρα, αφού ρίσκαρε για να του βγει ένα μεγάλο άλμα που ένιωθε πως έχει στα πόδια του 100%.

Στο τέταρτο άλμα πήδηξε στα 16.32μ. όμως στην πέμπτη του προσπάθεια έκανε 16.58μ..

 Ο Δημήτρης Τσιάμης για μία ακόμη φορά έδωσε το παρών σε μια έναν μεγάλο τελικό, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του όπως θα ήθελε. Ο αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 16,39 μ., που του χάρισε την έβδομη θέση.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη πάτησε περίπου 20 πόντους πίσω στο 16,39 μ., ενώ είχε δύο οριακά άκυρα άλματα. Μάλιστα στην έκτη του προσπάθεια ζήτησε από την κριτή να δει σε βίντεο το πάτημα του. Η ένστασή του δεν έγινε δεκτή και έμεινε στην 7η θέση.

 «Την μεγαλύτερη πικρία την έχω γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση και το επίπεδο του αγώνα ήταν τέτοιο που θα μπορούσαμε να πάρουμε δύο μετάλλια. Συγχαρητήρια στο Νίκο για αυτό το μετάλλιο έδειξε να αντιδρά σε μεγάλους αγώνες. Έχω πικρία για το 5ο κ 6ο άλμα γιατί θα μπορούσε να μου δώσει το δυο μετάλλιο. Η επίδοση είναι αυτή που με κρατά να συνεχίζω η ηλικία δεν με αφορά. Ο στόχος μου είναι το καλοκαίρι να κάνω 17,00 μ.. Αν δεν τα καταφέρω θα σταματήσω», είπε ο Τσιάμης με το τέλος του αγώνα.

 Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γερμανός, Μαξ Χες, με άλμα στα 16.57 μέτρα.

Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει χαρά»

 Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρικόπουλος σημείωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μας άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα.

Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

 Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδία της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του».

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος που γεννήθηκε το 1997 ζει και προπονείται στην Αθήνα. Εκτός του πρωταθλητισμού, είναι πτυχιούχος του τμήματος ψηφιακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos