Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανεπιθύμητος ο Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης -Ποιοι αντιδρούν

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πιθανή εμφάνιση του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Le Monde, το σενάριο εμφάνισης του Τομ Κρουζ, σταρ των ταινιών «Mission Impossible» και γνωστού σαϊεντολόγου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει εξοργίσει ακτιβιστές κατά των αιρέσεων.

«Το απλό γεγονός ότι μιλάμε για την παρουσία του αποτελεί προσβολή για τα θύματα», δήλωσε η Catherine Katz, πρώην Γαλλίδα δικαστής που είναι επικεφαλής της UNADFI, μιας ομάδας αφιερωμένης στην υπεράσπιση των θυμάτων των αιρέσεων, προσθέτοντας ότι «είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Για «ντροπή» έκανε λόγο και η Charline Delporte, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων των αιρέσεων.

Την ίδια ώρα, ακτιβιστές κατά των αιρέσεων, όπως η Katz και η Delporte, κατηγορούν τους σαϊεντολόγους ότι στρατολογούν έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Stade de France βόρεια του Παρισιού, το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή λήξης.

«Είναι παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, θα προσεγγίσουν χωρίς αμφιβολία πολλούς νέους ανθρώπους, ανησυχώ πολύ», δήλωσε η Delporte.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για προσπάθειες προσηλυτισμού στη σαϊεντολογία κάνουν λόγο ακτιβιστές και οργανώσεις
Σημειώνεται ότι το κίνημα της σαϊεντολογίας περιγράφει τον εαυτό του ως θρησκεία, αλλά θεωρείται αίρεση στη Γαλλία.

Η Miviludes, μια γαλλική κυβερνητική υπηρεσία επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση των αιρετικών κινημάτων, δήλωσε ότι έχει λάβει αναφορές για φυλλάδια που συνδέονται με τη σαϊεντολογία και τα οποία μοιράζονται σε όλο το Παρίσι με τίτλο «Όχι στα ναρκωτικά».

«Ενώ τα 30σέλιδα φυλλάδια δεν αναφέρουν ρητά την εκκλησία της σαϊεντολογίας, η εκστρατεία συνδέεται με αυτήν μέσω μιας οργάνωσης που χρηματοδοτείται από τη σαϊεντολογία, του Ιδρύματος για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά», δήλωσε η Katz.

Η Miviludes σημείωσε ότι τα φυλλάδια εμφανίστηκαν ακόμη και σε ορισμένα φαρμακεία του Παρισιού. «Ανησυχούμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια προσηλυτιστική προσέγγιση που δεν έχει καμία σχέση με την πρόληψη για τα ναρκωτικά», δήλωσε ο επικεφαλής της Donatien Le Vaillant στο AFP.

Η υπηρεσία προειδοποίησε για τους «κινδύνους ψυχολογικής αποσταθεροποίησης, υπερβολικών οικονομικών προσδοκιών» και για τον αποχωρισμό των ανθρώπων που συνδέονται με τη σαϊεντολογία από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Η εκκλησία της σαϊεντολογίας, η οποία ιδρύθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και μεταξύ των μελών της βρίσκονται οι Κρουζ αλλά και Τζον Τραβόλτα, είναι καλά εδραιωμένη στο Χόλιγουντ και το Λος Άντζελες, όπου κατέχει μεγάλο αριθμό ακινήτων.

Ο Χάμπαρντ καταδικάστηκε ερήμην του σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη στη Γαλλία το 1978, σύμφωνα με τη Miviludes.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos