Λήδα Μανθοπούλου: H κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου έφερε το ασημένιο στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

Η Λήδα Μανθοπούλου έδωσε το τρίτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έγινε ασημένια!

Μια εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Λήδα Μανθοπούλου στον τελικό των 100 μέτρων της κατηγορίας Τ38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Λήδα Μανθοπούλου έδωσε το τρίτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έγινε ασημένια. Η Ελληνίδα σπρίντερ, άντεξε στα τελευταία μέτρα και πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, είναι η κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023, κόλλησε στην εκκίνηση, ωστόσο μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και ολοκλήρωσε σε 12.49’ κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ.

Η Λήδα Μανθοπούλου έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και πριν την εξαιρετική απόδοση της στον αγώνα είπε στους δημοσιογράφους:

«Ήταν εύκολο, είναι η αλήθεια. Ήμουν πολύ χαλαρή, δεν είχα καθόλου άγχος. Μου άρεσε, ωραίο ήταν. Πάμε το απόγευμα για καλύτερο χρόνο. Εννοείται να περιμένουμε το χρυσό. Γι’ αυτό ερχόμαστε βασικά. Μου άρεσε χρόνος κι αυτοί οι χρόνοι που βλέπετε είναι μετά τη διάγνωσή μου με σκλήρυνση.»

Η 19χρονη Λήδα πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως είχε πει, στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε τουλάχιστον 6 μήνες για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

«Υπήρχαν πολλοί πόνοι, άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου. Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο. Είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω», είχε πει η 19χρονη Λήδα.

lida manthopoulou
Η προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη, δηλώνει από την πλευρά της αρκετά αισιόδοξη, χωρίς να αποκλείει την περίπτωση να επιστρέψει η αθλήτρια με ένα μετάλλιο. Αν και οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία της να ανέβει στο βάθρο των Αγώνων.

Η 19χρονη αθλήτρια από τη Λάρισα θα αγωνιστεί στις 31 Αυγούστου στα 100 μέτρα, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτέμβρη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos