Τσιτσιπάς - Καρμπάγιες Μπαένα 2-1: Προκρίθηκε με ανατροπή σε μία απαιτητική πρεμιέρα

28 Οκτωβρίου 2024 23:06

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Masters στο Παρίσι πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 4-6, 6-3, 6-3 στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά Masters στο Παρίσι σφράγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος με ανατροπή κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 4-6, 6-3, 6-3 έφτασε στις τέσσερις νίκες κόντρα στον Ισπανό σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε την αναμέτρηση, αλλά στα επόμενα σετ ανέβασε τον ρυθμό του και κατάφερε να πάρει τη νίκη για να κάνει το πρώτο βήμα στη διοργάνωση και να περάσει στον δεύτερο γύρο όπου θ' αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (29/10) τον νικητή της αναμέτρησης Μπόρχες - Ταμπίλο.

Άρτιος στο σερβίς ο Ισπανός για να έρθει το προβάδισμα
Το ματς ξεκίνησε με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο σερβίς. Ο Έλληνας είχε καλά χτυπήματα και με σωστές προσεγγίσεις στο φιλέ κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στην αλλαγή πλευράς (1-0). Αυτό επαναλήφθηκε ακόμη μία φορά, με τον 26χρονο τενίστα να διατηρεί το σερβίς του για το 2-

Σε εκείνο το σημείο ο Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα στάθηκε εξαιρετικά στο σερβίς του και στη συνέχεια έκανε το break, το οποίο του έδωσε το boostάρισμα για να κατακτήσει το πρώτο σετ (3-2). Ο Ισπανός έκανε το hold (4-2) και μέχρι το 10ο game μετρούσε με 16/17 κερδισμένους πόντους.

Με τον Ισπανό να σερβίρει για να πάρει το σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει τα πρώτα του break points στο ματς. Ο Καρμπάγιες Μπαένα είχε απάντηση και στα δύο, καταφέρνοντας να κλείσει το σετ με 6-4.

Ανέβασε ρυθμό και έφτασε στην ισοφάριση
Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι να σερβίρει πρώτος. Ο Έλληνας ξεκίνησε με love game το ματς και στη συνέχεια έκανε το break στο σερβίς του Ισπανού (2-0). Βέβαια, ο Κραμπάγιες Μπαένα κατάφερε να πάρει πίσω το break του Τσιτσιπά, χωρίς όμως να διατηρήσει το σερβίς στο 4ο game (3-1).

O 26χρονος Έλληνας διατηρήθηκε πίσω από το σερβίς του και χωρίς ν'' απειληθεί έκλεισε το σετ με 6-3 για να στείλει το ματς σε decider set.

Ξεκίνησε ιδανικά, έσβησε τις... απειλές και πήρε την πρόκριση
Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς είχε τον ρυθμό με το μέρος του. Αυτό, μάλιστα, τον βοήθησε να ξεκινήσει με... σπάσιμο στο σερβίς του Καρμπάγιες Μπαένα και πολύ γρήγορα να πάρει δύο games διαφορά (2-0).

Ο Έλληνας απείλησε και με δεύτερο συνεχόμενο break, αλλά ο Μπαένα έσβησε το break point του για αν πάρει το πρώτο του game στο σετ (2-1). Μάλιστα, ο Ισπανός απείλησε στο αμέσως επόμενο game το σερβίς του Νο.11 στον κόσμο χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Τσιτσιπάς διατήρησε το προβάδισμά του και απειλήθηκε ξανά με break στο 8ο game, όταν κατάφερε να σβήσει δύο break points του Καρμπάγιες Μπαένα για να φτάσει στη συνέχεια ένα game μακριά από τη νίκη/πρόκριση (5-3). Ο Ισπανός σέρβιρε στο 9ο game για να μείνει στο ματς, αλλά ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο break point που του παρουσιάστηκε για να κλείσει το σετ με 6-3 και να πάρει τη νίκη.

gazzetta.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos