Και οι δύο ομάδες είχαν καλά αγωνιστικά διαστήματα, απέδωσαν όμορφο μπάσκετ και διεκδίκησαν το ροζ φύλλο με πάθος. Οι Ναξιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ οι Παριανοί -υπό την καθοδήγηση του κόουτς Σταύρου Βλάχου- κυριάρχησαν στις κομβικές δεύτερη και τέταρτη περίοδο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Α.Ο. Πάρου ήταν ο Γιώργος Μαούνης που σημείωσε 34 πόντους με 5 τρίποντα και μαζί με τον Κώστα Αραβαντινό ήταν οι αθλητές που σκόραραν όλους τους πόντους στην τελευταία περίοδο, στην οποία το επιμέρους σκορ ήταν 11-21. Έτσι το 41-34 έγινε 52-55 και ήρθε η πρώτη νίκη για τους Παριανούς.
Άξιο αναφοράς είναι ότι και το νέο πρωτάθλημα εφήβων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχουν συνολικά 11 ομάδες (σε δύο ομίλους) και θα γίνει μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στην τελική φάση. Ειδικότερα στον β’ όμιλο, αγωνίζονται και οι δύο Παριανές ομάδες (Α.Ο. Πάρου και Μαρπησσαϊκός), μαζί με τα Φανάρια Νάξου, την Α.Ε. Σαντορίνης και τον Παμμηλιακό.
Δεκάλεπτα: 12-8, 22-25 (ημ.), 41-34, 52-55.
Φανάρια Νάξου: Κουνάδης 2, Σοφικίτης 7 (2), Κουφόπουλος 25, Μαϊτός 8 (1), Βουβουσίρας 8, Κιουλαφής 2, Μπανακάκης, Κρητικός, Μπακαλός, Καϊδατζής.
Α.Ο. Πάρου: Μαούνης 34 (5), Παπαδόπουλος 4, Αραβαντινός 13, Ντ. Σεφγκίνι 3 (1), Καλακώνας 1, Πάσσος, Τρύφωνας, Ζουμής, Ματζακώνης, Ακάλεστος.