×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 το τζάμπολ στις Κυκλάδες

12 Ιουλίου 2013 10:57

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης πρωταθλήματος μπάσκετ στην κατηγορία των ανδρών

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στάλθηκε στις ομάδες η προκήρυξη των πρωταθλημάτων από την ΕΣΚ Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ τρεις μέρες αργότερα αναμένεται να διεξαχθεί η κλήρωση των αγωνιστικών. Το πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει κάτι και δεν μεταφερθεί η έναρξη του, τότε το «πρώτο τζάμπολ» έχει οριστεί για τις 21 του ίδιου μήνα.

Το πρωτάθλημα των ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, καθώς η ενδοεπικοινωνία δεν επιτρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό. Οι ομάδες από την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε Τήνο, Μύκονο και γι' αυτό το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και στη συνέχεια ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί με τη διαδικασία του Final Four.

Αναλυτικά τα βασικότερα άρθρα της προκήρυξης της κατηγορίας των ανδρών.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα διοργανώσει και θα τελέσει το Ανδρικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το οποίο και προκηρύσσει που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των Κανονισμών της, καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ.Κ.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ

Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. μέχρι την 13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης στις 16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 21/9/2013.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή του σωματείου στο παιδικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο Παιδικό Πρωτάθλημα αυτομάτως αποχωρεί και από το Ανδρικό Πρωτάθλημα. Α' κατηγορίας.

Τα αγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται να απασχολούν προπονητές σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 5γ του νέου αθλητικού νόμου 2725/99 και επίσης υποχρεούνται προ του αγώνα να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους (πρώτου και βοηθού) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο εκδίδεται από τον Σ.Ε.Π.Κ. και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με το άρθρο 135 παράγραφος 13 του ιδίου Νόμου.

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του Ανδρικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας», στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου (κλειστό) και στο κλειστό γήπεδο Σαντορίνης.

Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον δερμάτινες μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

Τα σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν στην 12άδα δύο (2) παίκτες μέχρι είκοσι (20) ετών (γεννηθέντες το 1993 και νεώτερους).

Τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η δήλωση δώδεκα (12) αθλητών στο Φ.Α., στους οποίους οπωσδήποτε θα περιλαμβάνονται οι δύο (2) αθλητές μέχρι είκοσι (20) ετών (γεννημένοι το 1993 και νεώτεροι) που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12άδα περισσότερους από επτά (7) αθλητές τριάντα (30) ετών και άνω γεννηθέντες το 1983 και μεγαλύτερους.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων. Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες Final Four.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς- και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες - ήττες - μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκεντρώσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ. Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο πρωτάθλημα Aνδρών αποχωρεί αυτομάτως και από το πρωτάθλημα Παίδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos