«Μάτωσε». ο ΑΡΗΣ Σύρου για να επιβληθεί του Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ

30 Νοεμβρίου 2014 14:34

«Μάχη» μέχρι το τέλος έδωσε ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ για να επικρατήσει της ομάδας του Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ στο δεύτερό του ματς για το Ανδρικό Πρωτάθλημα

Κυκλάδων το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας». Το τελικό σκορ 70-65 διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και κάλλιστα ο νικητής θα μπορούσε να είναι οιοσδήποτε των δύο μονομάχων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά και από τις δύο ομάδες. Ξανθούλης και Παπαφωτίου ηγούνταν της επίθεσης των γηπεδούχων, ο Μαριέτης με 10 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο εκείνης των φιλοξενούμενων. Στην άμυνα του ΑΡΗ «δέσποζε» ο εντυπωσιακός Δαρζέντας με 3 κοψίματα. Το πρώτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ανδριώτες να προηγούνται με 15-20 και να «βάζουν» δύσκολα στο συγκρότημα του Γιώργου Αραβοσιτά.

Η εικόνα «άλλαξε» στο 2ο δεκάλεπτο (σκορ 22-10). Η άμυνα του ΑΡΗ «έσφιξε» πάνω στον Μαριέτη, Αληφραγκής και Πάπιτσης «μοίραζαν» στοπ στον αέρα και ένας εκπληκτικός Ξανθούλης στην επίθεση με 11 πόντους σε αυτό το τέταρτο του αγώνα έστειλε στα αποδυτήρια τους γηπεδούχους με προβάδισμα 7 πόντων (37-30).

Στο 3ο δεκάλεπτο η άμυνα του ΑΡΗ «έμεινε» στα αποδυτήρια, η φιλοξενούμενοι «ανέβασαν» την απόδοσή τους και με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασαν σε απόσταση τρίποντου 1:34 πριν το τέλος σε 48-45. Στο σημείο αυτό ο δεύτερος διαιτητής Θεοδοσίου έδωσε τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων για διαμαρτυρία. Στο τελευταίο λεπτό του 3ου δεκαλέπτου ο ΑΡΗΣ «βρήκε» λύση με εύστοχο σουτ 3 πόντων του Ξανθούλη και «κράτησε» την διαφορά στους 4 πόντους (51-47).

Όλα έδειχναν ότι στο τέταρτο 10λεπτο θα «πέσουν» κορμιά και όντως αυτό συνέβη. Η μάχη δινόταν καλάθι με το καλάθι. Ξανθούλης και Δαρζέντας με τον Παπαφωτίου ψύχραιμο στις βολές από την μια, Μαριέτης με ενέργειες «αλά Σπανούλη» από την άλλη. Στο τελευταίο δίλεπτο η ομάδα της ΑΝΔΡΟΥ δεν «έδειξε» έτοιμη για την νίκη. Με συνεχή λάθη έδωσε την δυνατότητα στους Συριανούς να φύγουν νικητές από την αναμέτρηση. Βήματα των Βαλμά και Βλάμη και λάθος του πρώτου μέσα στο «ζωγραφιστό» στέρησαν την δυνατότητα νίκης για τους φιλοξενούμενους. Παπαφωτίου και Ξανθούλης με «κρύο» αίμα από την γραμμή της φιλανθρωπίας έδωσαν την «χαριστική» βολή και το ροζ φύλλο στον ΑΡΗ.

Ο Γιώργος Αραβοσιτάς είχε την ευτυχία να «βρεθούν» σε εκπληκτική μέρα οι Ξανθούλης (23 π.) και Παπαφωτίου (21 π.), οι οποίοι «πήραν» στην πλάτες τους την ομάδα στα δύσκολα.

Ο Κυριάκος Μουστάκας είδε έναν εκπληκτικό Μαριέτη (26 π.) και έναν μαχητικό Πέτα (14 π.) να μην αρκούν για να πανηγυρίσει. Είναι σίγουρο, όμως, ότι με την εικόνα που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι, θα έχουν μεγαλύτερη τύχη στην συνέχεια.

Εξαιρετική η διαιτησία του Μαρουδιά Ιάκ., όχι και τόσο του Θεοδοσίου Δ., ο οποίος «άφησε» με παράπονα και τις δύο ομάδες.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περί τους 70 φιλάθλους.

Τα 10λεπτα: 15-20, 22-10, 14-17, 16-18.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αραβοσιτάς Γ.): Ξανθούλης Ν. 23 π. (2 τρ.), Κακούρης Αθ., Παλαιολόγος Εάγγ. 1 π., Γαβιώτης Ηλ., Πάπιτσης Π. 6 π. - 1 κοψ., Τρέντζιος Δ. 3 π. - 2 κλέψ., Βασιλειάδης Εμμ. 6 π. (2 τρ.) - 1 κλέψ., 2 κλέψ., Βιτάλης Ιωσ., Γαδ Υάκ., Παπαφωτίου Δ. (αρχ.) 21 π., Αλιφραγκής Θ. 2 π. - 2 κοψ, Δαρζέντας Ν. 8 π., 3 κόψ.

Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ (Μουστάκας Κυρ.): Βολίκας Π., Κατσίκης Χ. 4 π., Μαριέτης Α. (αρχ.) 26 π. (3 τρ.), Πέτας Δ. 14 π. (2 τρ.), Βλάμης Δ. 7 π. (2 τρ.), Μπέλλο Αθ., Βαλμάς Μ., Μαλισιόβας Ευάγγ. 4 π., Μουστάκας Κ., Μονογυιός Δ. 7 π., Φύριος Φρ. 2 π., Πανταζόπουλος Αν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos