AegeanBall Festival 2022 | Brief

Το AegeanBall Festival είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση μπάσκετ και αποτελεί το μεγαλύτερο τουρνουά 3x3 που γίνεται στην Eλλάδα.

Το 3x3 αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα, καθώς εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα στο Τόκυο το 2020. Η ιδέα του AegeanBall Festival γεννήθηκε από τον διεθνή μπασκετμπολίστα, Γιώργο Πρίντεζη. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που ξεπερνά τα όρια του μπάσκετ και γίνεται μια γιορτή για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, φιλάθλους, παιδιά και γονείς, ντόπιους και τουρίστες. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 στη Σύρο, στο κέντρο των Κυκλάδων και τόπο καταγωγής του εμπνευστή του. Έχει διάρκεια πέντε ημέρες και διαθέτει 18 ξεχωριστές κατηγορίες συμμετοχής: για κάθε ηλικία, φύλλο και αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και διαγωνισμούς δεξιοτήτων με πλούσια δώρα.

Παράλληλα, υπάρχουν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μέσα σε μόλις τρία καλοκαίρια (2016, 2017, 2018), η Σύρος μπήκε στο κάδρο του μπασκετικού πλανήτη, καθώς από την «μεταμορφωμένη» σε υπαίθριο γήπεδο Πλατεία Μιαούλη παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Το Σαββατοκύριακο κάθε «σεζόν» η δράση κορυφώνεται με την κατηγορία των VIP· ένα Τουρνουά 3x3 με ομάδες, οι οποίες απαρτίζονται από κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς παίκτες, προεξέχοντος του Γιώργου Πρίντεζη. EuroLeague legends, θρύλοι, πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ που έχουν αγωνιστεί είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Νίκος Ζήσης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Σλούκας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και η Εβίνα Μάλτση, αλλά και ο NBAer Bogdan Bogdanovic, οι Kyle Hines, Thomas Heurtel, Nikola Kalinic, Tornike Shengelia και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας, Sinan Guler από το εξωτερικό. Στην κατηγορία των VIP έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι κορυφαίοι ερασιτέχνες ή νεαροί αθλητές που έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα τουρνουά των άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζοντας τα είδωλά τους.

Παράλληλα, στις κερκίδες του έχουν βρεθεί σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο αείμνηστος θρύλος της προπονητικής, Dusan Ivkovic και η παγκοσμίου φήμης τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη. Τα τέσσερα γήπεδα του event στήνονται κάθε χρόνο εξ αρχής, στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, την Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, το οποίο προσφέρει ένα μοναδικό background. Το event πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Στα τρία χρόνια διοργάνωσής του μετρά περισσότερες από 230 ομάδες, 920 αθλητές και αθλήτριες και 40 VIP καλεσμένους. Όραμα του Τουρνουά είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει μικρούς και μεγάλους αθλητές κοντά στα ινδάλματά τους και να καταστήσει την Σύρο πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους κάθε καλοκαίρι.

Παράλληλα, θέλει να εμφυσήσει την αξία της κοινωνικής προσφοράς, αφού τα έσοδα των συμμετοχών προσφέρονται σε κοινωνικούς σκοπούς και ευαγή ιδρύματα. Περισσότερα από 10.000€ έχουν δοθεί σε κοινωνικούς σκοπούς, όπως η ενίσχυση του Γηροκομείου Αγίου Παντελεήμονα, της Στέγης Ανηλίκων Σύρου, της Τεχνητής μονάδας νεφρού του Νοσοκομείου Σύρου και για την ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του νησιού. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση του νησιού με προσφορές χιλιάδων ευρώ. Το AegeanBall Festival είναι πολλά περισσότερα από ένα Τουρνουά 3x3, είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Το μπάσκετ είναι μόνο ένα μέρος του «ταξιδιού».

Το AegeanBall Festival επιστρέφει το καλοκαίρι του 2022 για να δημιουργήσει ξανά ανεπανάληπτες εμπειρίες και να δώσει ένα αληθινό μάθημα ζωής, όπως μας έχει διδάξει και ο ίδιος του ο εμπνευστής: όταν πέφτεις, πρέπει να σηκώνεσαι!

Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, το AegeanBall Festival θα γεμίσει ξανά την Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης στη Σύρο με χιλιάδες φίλους του αθλητισμού, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου, για μια ανεπανάληπτη γιορτή!

{https://www.youtube.com/watch?v=xaMx2tkYZn8}

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos