Ελλάδα – Τουρκία 89-80: Νίκη παρά τις απουσίες

19 Αυγούστου 2022 23:16

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε με 89-80 της Τουρκίας και με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κατέκτησε το τουρνουά «Ακρόπολις». Η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα σε κρίσιμα του αγώνα και ετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Σερβία τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική παρατάχθηκε χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που τραυματίστηκε στο ματς με τη Γεωργία. Ο σούπερ σταρ και ηγέτης της «γαλανόλευκης»

αισθάνθηκε ενοχλήσει στη μέση και προφυλάχθηκε.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε εντυπωσιακά στον αγώνα και με 9 πόντους του Κώστα Αντετοκούνμπο έφτασε στο 15-6 στο ξεκίνημα. Η Τουρκία κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά με σερί 0-7 έφτασε στο 15-13 με 1/2 βολές του Κορκμάζ. Με buzzer beater τρίποντο του Παπανικολάου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 22-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Τούρκοι μείωσαν σε 22-19 με τον Σαϊμπίρ και σε 24-22 με τρίποντο του Σανλί από την κορυφή. Ο Αγραβάνης έδωσε προβάδισμα τεσσάρων (26-22) πόντων στην Ελλάδα με την ομάδα του Αταμάν να περνάει μπροστά με τρίποντο του Κορκμάζ και δίποντο του Σενγκούν.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ και έφτασαν στο 29-34 με ανάποδο λέι απ του Χαζέρ. Ο Αταμάν χρεώθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία επιτρέποντας στην Εθνική να ισοφαρίσει με εύστοχη βολή του Σλούκα και δίποντο του Λαρεντζάκη Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 42-43 υπέρ των Τούρκων.
Η Ελλάδα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε με 51-45 με buzzer beater τρίποντο του Ντόρσεϊ. Οι Τούρκοι μείωσαν στον πόντο (51-50) με λέι απ του Οσμάν και εύστοχο τρίποντο του Χαζέρ.

Η Ελλάδα διατηρούσε ελαφρύ προβάδισμα στην αναμέτρηση. Οι Τούρκοι προσπέρασαν με 59-60 με λέι απ του Οσμάν στον αιφνιδιασμό. Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν διαφορά και έφτασαν στο 59-67 με 1/2 βολές του Κορκμάζ. Η Ελλάδα αντέδρασε και μείωσε σε 63-69 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου με λέι απ του Σλούκα.

Ο αγώνας πήρε μία «άγρια» ομορφιά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα μείωσε σε 68-71 με τον Καλάθη αλλά οι Τούρκοι απάντησαν με τρίποντο του Μαχμούτογλου. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε σε σερί 9-0 και προηγήθηκε με 77-74 με τον Παπανικολάου.

Η Ελλάδα έφτασε στο 85-78 με δύο σερί καλάθια από τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Ντόρσεϊ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν τις απαραίτητες άμυνες στο φινάλε και έφτασαν στη νίκη.

.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos