Eurobasket 2022, Εθνική: Νίκη κόντρα στην οικοδέσποινα Ιταλία και... κλειδώνει πρωτιά

03 Σεπτεμβρίου 2022 12:00

Μετά την νίκη κόντρα στην Κροατία και το show των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ, η Εθνική μας δοκιμάζεται απόψε με τους διοργανωτές Ιταλούς (22:00, ΕΡΤ, live Gazzetta) σε ένα ματς που έχει σαν στόχο να κάνει το 2/2 και να απλοποιήσει τα πράγματα στον όμιλο, αφού στη συνέχεια οι αντίπαλοι είναι χαμηλότερης δυναμικότητας (Εσθονία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία).

Η ομάδα του Ποτσέκο και του Φοντέκιο είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα κόντρα στην Εσθονία, την οποία νίκησε με 83-62 και πλέον πάμε στο ντέρμπι του ομίλου απέναντι στην Ελλάδα για να τεστάρει τις δυνάμεις κόντρα στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, τον Greek Freak. Όποιος φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, θα κάνει και ένα σημαντικό βήμα για την πρωτιά, ειδικά σε περίπτωση που αυτή είναι η ομάδά του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει και στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος δεν έπαιξε με τους Κροάτες και θα κρίνει αν θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει απέναντι στους Ιταλούς ή να τον κρατήσει για τα επόμενα ματς του τουρνουά. Σλούκας και Παπαπέτρου πάτησαν παρκέ κόντρα στην Κροατία και θέλουν να επανέλθουν στα υψηλά standards τους, αφού και εκείνοι προέρχονται από προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ιτούδης στάθηκε στην παρουσία των Γιάννη, Ντόρσεϊ και Αγραβάνη κόντρα στους Κροάτες, ο Τάιλερ αποθέωσε τον Greek Freak, ενώ ο Παπανικολάου, μιλώντας στο Gazzetta τόνισε πως η ομάδα έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει στη συνέχεια του τουρνουά.

 O όμιλος
Ελλάδα 1-0

Ιταλία 1-0

Ουκρανία 1-0

Εσθονία 0-1

 Κροατία 0-1

Μεγάλη Βρετανία 0-1

Το πρόγραμμα
14:30 Μαυροβούνιο - Βέλγιο
15:00 Φινλανδία - Πολωνία
15:15 Μεγάλη Βρετανία - Κροατία
15:30 Γερμανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
17:15 Βουλγαρία - Τουρκία
18:00 Εσθονία - Ουκρανία
18:30 Τσεχία - Σερβία
18:45 Λιθουανία - Γαλλία
20:00 Γεωργία - Ισπανία
21:30 Ουγγαρία - Σλοβενία
22:00 Ελλάδα - Ιταλία
22:00 Ολλανδία - Ισραήλ

gazzetta.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos